:=)

Vilken fin dag vi haft. Alldeles ljummet:)


Elly och Olivia myser=) Elly tycker om sin kusin <3

Onsdag

Efterkontrollen igår gick super. Skönt att höra att allt såg bra ut.
Tog även det här cellprovet på en gång- skulle annars fått kallelse nu i Mars.
Dem här gynbesöken är väl aldrig roliga!?!


Sol sol sol, så jäkla wonderfuuuullll
Idag tar skruttan och jag en promenad till Sandra och Elly fast Sandra ska jobba och mamma(mormor) kommer dit för att vara barnvakt så då passar vi på att dra dit och spendera dagen med dem.
Så roligt att jag ska bli moster igen i Juni till denna gång en kille:) När han kommer, ja då är min tjej inte så liten längre.

Trevlig Onsdag

Efterkontroll

Idag ska jag på den "efterlängtade" efterkontrollen.
Hatar sånt där!!


Wow,både dagen och kvällen igår +natten var toppen. Oaaa(som Elly säger) var så lugn och sov mest.

Thats it

2 månader

Imorgon blir Olivia 2 månader. Även fast jag tycker tiden har gått sakta så känns ändå 2 månader mycket. Det har hänt mycket och för varje dag sker nya saker.



Ny vecka

Så var vi tillbaka till vintern och snö. Jippi
Men vad ska man förvänta sig egentligen. Är trots allt bara slutet av Feb- både Feb och Mars är vinermånader. MEN när dagar som igår är här så får man helt enkelt passa på att njuta. Våren kommer sakta men säkert. Hellre det så man hinner längta lite än att det säger poff så är den här.

Igår kväll skrek sig Olivia till sömns igen. Vi försökte trösta och göra allt för att hon skulle sluta men hon bara fortsatte skrika tills hon somnade.
Sen gav vi en flaska ersättning och hon hävde i sig(svårt att veta, ammade henne bara 1,5 tidigare). Hon blev iallafall hel nöjd och somnade ett tag efter. Kl var då runt 11 på kvällen och hon sov till halv 6 på morgonen.
Mer sömn för oss alla:) Det gillas.
Jag testade att bara köra amning igår under hela dagen och kvällen(för annars när jag kört flaskan också så har hon varit mer gnällig/ont i magen vad vi trott och vi märkte skillnad igår när jag bara ammade henne. Hon var mer lugn och nöjd förutom det sista skriket på kvällen.
Dock har vi ju tänkt börja helt med ersättning. Låter egoistiskt men jag ska ut på praktik snart och köra klart det sista med skolan. När jag går ut på den har jag ammat i ca 3 månader.

Äh vilka tråkigheter jag skriver om jämt. Inget ni vill läsa om säkert.

När det ändå är sånt här väder så tror jag det får bli en pluggdag. Har trots allt bara en uppgift kvar. Jag ska beskriva en vårdtagares situation från att ha insjuknat i stroke i hemmet,blivit transporterad till sjukhuset,efter vårdtiden där en korttidsplats på servicehus med rehabilitering och tillbaka till hemmet. Följande ska framgå av min beskrivning;
Vilka yrkeskategorier vårdtagaren möter
Målet för min vårdtagare

Då kör vi

Badtjej

Här har vi en tjej som fullkomligt älskar och njuter av att bada precis som sin mamma :)




En solig Söndag

Har suttit ute ett par timmar i solen men blev kall och trött till slut så nu ligger jag och tänkte vila när ändå Olivia ligger och sover. Tänk att barn sover så bra ute:)
Hon verkar ha kommit in i någon skrikperiod nu. Hon sover bra och mycket på dagarna(kanske är det som är problemet, för mycket sömn på dagarna?) och är gnällig/skrikig på kvällarna, kan börja omkring 7-8 på kvällen och sen slocknar hon av trötthet/utmattning runt 11-12.. hon skriker inte hela tiden under dem timmarna men är väldigt gnällig och har svårt att komma till ro.
Lite jobbigt att det just är på kvällarna för snart, rättare sagt på Torsdag börjar Mathias jobba igen, jag vet att nästan alla föräldrar går igenom sånt här men det blir extra jobbigt när det sker så sent på kvällar när man själv är så pass trött. O just ja, när jag inte har tålamod. Förhoppningsvis växer man in i det så att säga. Vänjer mig att jag faktiskt är ensam med henne och om det innebär att jag får skippa tvn hela kvällar och stå o vagga henne så är de ju så. Mathias gick runt med henne igår ett bra tag- till slut somnade hon. Men var orolig och vaknade titt som tätt hela natten och bara skrek. Magen?övertrött?hungrig? Vem vet!

Ikväll(om det går) ska jag för en gångs skull spela bingolotto.
Och så är det så ska det låta och big brother.

Hoppas ni alla har haft en bra helg.
Kram

Solig dag

Har spenderat eftermiddagen i garaget framför kamin med en iskall en i handen:)Så skönt när det är ljust så pass länge nu. Och bättre blir det.


 


Jag vill så mycket men jag kan inte allt än


Det är så mysigt när hon ler för hon ler verkligen med hela ansiktet och ögonen glittrar. Mammas tjej!
Nu räcker det med att man pratar med henne så ler hon, innan var vi tvungna att ta på henne liksom för att få fram ett leende. Hon försöker även få till skrattet men det vill sig inte riktigt än.


Hon vill inte längre ligga ner på oss. Hennes vakna tid vill/SKA hon stå eller sitta så hon verkligen ser och hon pressar sig framåt hela tiden och tar tillbaka huvudet också och inte behöver hon stödet från oss som det var innan, nej nu ska hon klara det själv!:)
Tänk om hon kunde gilla och ligga ner också, både på mage och rygg så hon fick träna hela kroppen och inte bara huvudet.


Är för tillfället ensam hemma. FAN så skönt. Får man säga så!? Men det är de. Njuter faktiskt.
Dem drog upp till grannen.
Jag sitter med en kopp kaffe till bra musik.


Kram

En bra dag

Idag kom svärföräldrarna på besök. Och även grannen. Blev en hel del skratt och en hel del fotografering...
Efter att dem åkt gjorde vi iordning tacos. Gud så gott det var. Evigheter sen vi åt det. Olivia har sovit nästan hela dagen.
Den vakna tiden försökte jag få till ett skrattkort på henne=)






Då var det helg igen

Blir störd! Igår visade yr.no att det skulle vara så fint idag, bättre än igår till och med. Är de det? Nej! Här går man och längtar och ser fram emot att få sätta sig mot garaget med lite frukost/kaffe i solen.
Imorgon ska det visst bli fint, ja vi får väl se.

Bella verkar byta päls nu- ligger stora stora hårtussar precis överallt, det sätter sig på soffan,mattor,säng,strumpor osv. Not fun! Dammsuger ju hela tiden känns det som.

Mathias och Olivia ligger och sover så jag passar på att ta lite egentid vid datorn.
Kanske kolla lite på hotell, är bra sugen på att dra iväg över en natt bara jag och karln.

Ha en bra Fredag allihopa

hihi


So lovely

Hörrni!Vilken fin dag vi haft idag och tydligen ska hela helgen vara så. Bara älskar det!
Självklart har vi varit ute en hel del. Jag och skruttis gick upp tidigt imorse(för och vara oss)kl 8. Jag fick sova hela natten, jippi! Bäst att passa på innan Mathias börjar jobba. Jag ammade henne kl 10 på kvällen, sen gick jag och la mig, hon fick ersättning halv 2 på natten och sen kom Mathias in med henne 6 på morgonen då jag ammade henne igen. Numera tar det kanske 3-4 tim innan hon vaknar och är hungrig, INTE 2.. :P

Iallafall så tog vi en promenad till Sandra och Elly(40 min)halkit och jävligt...
Sen gick vi ytterligare en promenad med dem, sen in till dem och åt lunch,ut på altan med kaffe i solen=)



Kusinerna <3  Elly säger Oaaaa till Olivia.

Stora tjejen

Allt gick bra på bvc.
Snuppan väger nu 4925 och är 59 lång.!!

Skitväder idag. Blir definitivt en inne dag så på med en bra thriller och lite fruktsallad=)

Kram

Mys



Semeldagen

Idag drog vi upp till svärföräldrarna med lite semlor och fikade. Har ju varit sånt underbart vårväder!







Strax bada fisan här och göra varma smörgåsar.
kram

Tisdag

Tänk vad glad och pigg man blir av lite sol!

Natten har varit suverän. Ett mål mellan 11 och kl 6 för snuppan. Hon har till och med sovit själv(fast i vår säng), annars brukar hon ligga på pappas bröst. Nu börjar vi vänja av henne med vårat finger och vänja henne med napp istället(hellre det än fingret anser jag), och det gick faktiskt bra hela dagen igår och inatt. Vi lurar henne lite, först när hon är gnällig och måste ha fingret så får hon det tills hon blundar och är på g att sova då byter vi så hon får nappen istället och inga protester där och hon snuttar så fint på den.
MEN är hon vaken och får nappen så blir hon hysterisk! ha ha. Men man får börja smått...

Tänka jag skulle plugga min SISTA uppgift nu men inser att jag hellre vill ut i solen =)
En enda uppgift har jag kvar och så 3 veckors praktik sen är jag klar!!!!!!! fan vad 3 terminer har gått fort.

En semla ska vi allt få i oss idag också. Humöret är på topp(tänk vad lite sömn kan göra)!

Kram


Bildbomb






Dåliga ovanor

När Jennifer var här på förmiddagen på promenad och lite kaffe så pratade vi om dåliga ovanor när det gäller våra barn. Hon har en tendens att stå och vagga på hennes dotter och vi(jag och Mathias) låter våran tjej snutta på vårat finger varje gång hon ligger på vårat bröst vilket är i princip jämt. 
Dags att tänka till och sluta med det, för jag har absolut ingen lust att ligga så i timmar när jag är själv sen. no no. Hon ogillar verkligen nappar.. kanske hon kan börja finna sin egen tumme snart?!

Vädret började bra, men solen försvann och det började blåsa. 
Har damsugit av hela huset och ska skiva upp lite ananas och checka läget på nätet innan det är dags att laga mat som idag består av potatisklyftor/morötter och kycklingfile m sallad.

Varje dag hemma med dessutom Mathias hemma är som en minisemester helt klart!
Men nu när vi fått barn så drömmer vi oss bort till ett mysigt hotell med god mat/frukost,spa avdelning och SOVMORGON och ensamtid. hi hi

Kram

Lyckat



Vin/mys kväll med bruttorna. Tänk vad gott det gör för själen att bara få sitta med sina vänner och prata av sig. Man behöver inte alltid gå ut på krogen. Att man inte gör detta oftare... Men nu ser vi fram emot kryssningen=)!








Tack tjejer <3

Har varit ute och gått med skruttis i vagnen för hon bara skrek och skrek här inne(magen).. tvärslocknade. Dragit med vagnen i detta oväder på icke plogad väg. Jag var svettig vill jag lova när jag kom hem, är en del uppförsbackar här omkring också. Men nu sover hon gott där ute, jag passar på att tvättar lite och dricker lite kaffe. Till mat idag blir det pizza och till kvällen en massa godis till så ska det låta och premiären av BB.

Kram!

Girls night

Lite gladare är vi i familjen idag.  MINIFOM dropparna verkar hjälpa! I hope...!?

Lugn kväll, nog för att hon bara vill ligga hos oss men inget skrik eller så. Och natten har varit bra också fast hon vaknar efter 2,3 timmar och vill ha mat.

Idag vräker det ner snö. Pappan i huset ska snart iväg på träning, så vi andra passar på att gå ut på en promenad.

Ikväll ska vi tjejer ses och dricka lite vin/cider/öl/sprit :D

Har föreberett och pumpat lite flaskor och varvar lite med ersättning.
Ska bli underbart skönt att få komma hemifrån ett tag kan jag tala om!

Hörs sen


:P



Ha ha

Hårt

Vilken härlig dag. Blir så sur på oss som sover/ligger fram till lunch och missar det mesta av solen.=/
Men det blir så. Nätterna är rätt så kämpiga och då blir det lätt att vi sover fram till lunchtid.
Är så gött att ha Mathias hemma som avlastar. Jag som inte har tålamod..... Som igår kväll när lillan bara skrek och skrek så hon knappt fick nå luft, till slut pallade jag inte- då tog han henne som är så lugn.
Om 2 veckor börjar han jobba igen. Puh!
Men det var ersättningen som spökade igår. Gav henne det under hela dagen då jag hade tänkt lägga av helt med amningen men hon fick så jädrans ont i magen och inget kom ut. Till slut tvärdäckade hon av utmattning stackars och nu på förmiddagen kunde hon bajsa ett par gånger. Så jag vettefan. Ska jag sluta tvärt med amningen eller bara köra några mål, typ varannan med ersättning.. Bra fråga. Nu är miniform dropparna köpta igen iallafall!
Jag har även köpt på mig några flaskor så jag kan pumpa ur... Imorgon blir det en vinkväll med tjejerna <3

Ha de

Mer nöjd



Rynkar pannan precis som mamma gör :P


Kul när jag sitter bättre i babysittern och kan se lite mer=) Nybadad skrutta.

Har inte kunnat gå på butiken utan att hon skrikigt och en av oss har behövt gå ut med henne. Idag har hon varit så nöjd, handlat och hon har bara kollat omkring tyst så tyst, suttit i sin babysitter (länge för o vara henne), vaknat efter 3 timmars sömn och ändå varit nöjd ett tag.
Vi kör på!


Svårt beslut

Efter mycket funderingar och mycket prat mellan mig och Mathias och en hel del frustration så har vi bestämt oss för att börja helt med ersättning efter 6 veckor med amning.
Olivia blir inte nöjd helt enkelt. Hon tappar taget om tutten titt som tätt och verkar ha svårt att greppa och få i sig det hon vill och behöver ha.
Och även om hon släpper själv efter kanske en halv timme så störtskriker/gnäller hon efter bara ett litet tag.
Dem gånger hon fått ersättning har hon blivit mer nöjd och mer avslappnad.

Jag vill amma för hennes bästa men
vi kan bara inte ha det så här. Det tar som fan på oss båda- som familj.

Som sagt, svårt beslut!

Sol!



Tisdag

Det har varit en jobbig natt för våran tjej.
Stonk och stön, gnällig och allmänt sur.

Men just nu är hon helnöjd, ligger i mormors knä och ler och ser så fashinerad ut när vi vuxna pratar och rör på oss.=) Vilket charmtroll.

Alla hjärtans dag idag men den firar inte vi på något speciellt sätt. Vi vet och säger att vi älskar varandra var och varannan dag iallafall. Men kanske skulle lyxa till det med lite god mat idag.

Ha en toppen dag=)

Vilka gooungar!!


Olivia,Bianca och Elly <3

Mitt allt


Fin dag!!




Stonk och stön

Sol!!!!!!!! Det känns verkligen att vi går åt rätt håll!
Det värmer så gott.

Underbar dag- en mindre underbar natt dock. Snuppa har varit gnällig och legat och stonkat och haft sig. Ersättningen gör hennes mage ond.=/ Kör bara nåt enstaka mål med det men ska nog börja helt, pallar inte med amningen snart, sitter i 40 min numera och hon släpper taget ett antal gånger och ändå blir hon inte nöjd efteråt. Men jag vet inte, jag känner ju att jag har mjölk, jag kan få riktiga strålar när jag "masserar" dem och dem blir väldigt spända osv när dem inte blivit "använda" så att säga och nattetid läcker jag som bara den.
Spekulerar i det här massvis och kan inte komma på felet. Frågar bm och hör.
Antingen ligger hon fel när hon ska suga, eller så får hon inte rätt tag, eller är mina vårtor inåtböjda(vilket jag märkt), eller har hon blivit för bekväm med flaskan ELLER så har jag för lite mjölk för henne. Men detta kan man ju spekulera i länge.

Iallafall. Söndag. Mamma,Sandra och Elly kommer ut hit snart. Mamma sover kvar här inatt och självklart blir det bara massa mys=) Igår la jag mig redan 10, ville passa på medans snuppa sov och Mathias ändå skulle ge henne ersättning som sista mål, då kunde jag få ett antal sovtimmar och det fick jag. Närmre 6 timmars sömn fick jag=) Får passa på medans han är hemma, snart börjar han sina jäkla nätter igen=/ SUCK

Ut i solen med er hörrni!


En dag med familjen

Idag drog jag och skruttan inåt för att spendera dagen med Sandra,Elly och mamma som är här på besök.





Se vilket fint halsband jag fått av mina bruttor=)


Nu snart melodifestivalen och massa gott till det=)

Trevlig kväll allihopa

Klassiker

Har precis kollat Onda dockan. Mathias hade aldrig sett den innan så var bara tvungen att se den med han. Tänk att man var rädd för den när man var liten. Nu är den skrattretande. Har även DET vi ska se, fast clowner ser faktiskt lite läskiga ut :P

Njuter av ett glas vitt och ska strax se the Voice- sen bada min skrutta <3

kram

Helg

Det jag längtar mest efter när jag vaknar är kaffet!
Brukar alltid förbereda kannan kvällen innan så trycker jag bara igång den när jag kliver upp. Och det luktar kaffe i heeela huset. Härlig doft de där;)

Fredag- ska iväg och fika med bästa Jennifer på kringlan om ett par timmar.=)
Annars? Inget speciellt. 

Ha de

Älskade unge


Karln och hunden


En dag på isen





Dags att köpa sig ett par nya solglasögon och ha såna här dagar=)!



Solig Torsdag

Långpromenad i solen och sen storhandling inför helgen.
På Lördag kommer mamma. MYS!


:=)


Läkarbesöket gick jätte bra.
Olivia väger nu 4560 och är 56 lång. Nästa besök blir om 2 veckor.



Onsdag

Det är tydligen bättre att sova i gästrummet för våran lilla tjej.
I några dagar har hon och jag slaggat där inne o pappan fått dubbelsängen. Där kan han gott ligga och snarka i fred. Jag HATAR snarkningar. Det ryser i hela kroppen och jag blir så arg! Sorry.

Iallafall har hon bara vaknat som en klocka och fått mat och somnat om igen. Kan det bero på att sängen är mindre och vi ligger tätare ihop? att tvn inte är på(har ingen där inne), att det är bättre luft? Jag vet inte.

Tog min kära hund på bar gärning idag- gav henne ett kex utomhus idag- jag smög på henne i fönstret då hon gick bort till diket och grävde ner kexet. Hm?! Sparar till bättre tider?

 




Dags att fixa iordning sig, lilltjejen ska på läkarbesök idag.


Måndag

Återigen ny vecka. En lugn sådan. Måste ta tag i mina uppgifter. Men faktiskt, ju mer jag väntar desto mer utdraget blir det. Sista kursen- kom igen nu.

På Onsdag ska snuppan på läkarbesök och till helgen kommer mamma.

Har jag sagt hur mycket jag njuter av att ha pappan i huset hemma?!

:=)

Söndag

Idag har vi varit till Björksjön och firat svärfar som fyller år. Där fick vi räksmörgås(jag utan) och lite fika.








Kvällen igår var jätte trevlig. Lite vin och frågesport.  En alldeles lagom kväll. Trevligt att träffa Linda med som jag inte sett sen jag var i V 9.  Olivia var så snäll och nöjd hela kvällen:)

Nu inväntar vi så ska det låta.



Kram!

Vin kväll

Idag har vi varit och hälsat på kusin Elly och moster Sandra.
Elly är så nyfiken och vill så gärna hålla och klappa sin lilla kusin.






Snart kommer Lindus his och dricker lite vin=)
Kul och "klä" upp sig lite och sminka sig. Det var ett tag sen :P

Ha en bra kväll hörrni!

Lördag

Nu har vi börjat ge ersättning lite då och då och sen pumpar jag ur så mycket jag kan.
Kan säga att vi tycker hon blir mycket mer nöjd och vi brukar ge det som ett sista måltid och hon sover mycket bättre och längre. Tänker inte sluta helt med amningen.

Idag måste vi åter igen ner och handla- blöjor denna gång. Vi har men vi måste ha en större storlek för det läcker igenom nr 1.
Handla tacos till mat tror jag det får bli. Annars en lugn Lördag.

Ni då?

Underbart

Kall men fin dag. Har varit nere på isen och gått. Bella njuter verkligen av detta, att få springa alldeles fritt och bara vara och busa.=)Älskar att se henne så!






Fina Bella


1 månad

Uppe så här sent vid datorn brukar inte jag klara av men nu har jag lagt in lite bilder på snuppan som blir 1 månad idag.
Vi börjar märka lite smått med hennes utveckling, hennes rörelser blir mer kontrollerade, blicken mer fokuserad, fler leenden och framför allt äter hon mer mat. Min goa tjej.






Torsdag

Tror jag ska bada min lilla flicka varje kväll innan läggdags. Hon sover så bra då. :)
Hon sov från 12 till 3, halv 4 till halv 8, 8 till 10 och så sover hon nu igen.=) Det är så skönt dem gångerna VI får sova mer än bara 2 tim åt gången.
Mathias har fått sova i gästrummet sen halv 4 inatt, snarkar som en gris. Är inte han utvilad så vette fan.


Våran kamera kom igår, får se om jag får upp nå bilder senare.
Nu frukost och en stor kopp kaffe. Älskade kaffe!

Skitnatt

Nu har spänningshuvudvärken kommit tillbaka igen =/ Så himla roligt när man till och med vaknar med den!
Märks man sovit kasst.
Natten har INTE varit rolig. Är så tacksam för att jag får ha Mathias hemma. Vet inte vad jag hade gjort utan honom.
Mitt tålamod tar slut väldigt fort och en skrikig/gnällig unge på nätter vet väl alla att det inte är kul.
Vi har inte kunnat lägga ner henne ensam en endaste gång inatt utan vi har haft henne på våra bröst med vårat finger i hennes mun(då det är det enda som funkar förutom mitt bröst)..... hon har dessutom legat och ätit i säkert närmre 40 min varje gång. Börjar fundera på hur min mjölk är nu för inatt var första natten ever som dem inte varit sprängfyllda och jag läckt. Nä dem har varit som vanligt. Iofs, äter hon så länge som hon gjort så är det väl inte så konstigt att dem inte varit fyllda heller.
Läste nånstans att man kan testa och köra ersättning som ett sista mål innan "läggdags" på kvällen. Nån som har erfarenhet av det?

Borde väl passa på att sova när hon sover men alltså då vill man ha den här egentiden också. Städa,plocka,ta en promenad,lyssna på musik,internet. Ja bara vara.

Vår kamera har kommit så ner och hämta den!YES

Nähä den sovstunden varade länge..
Tillväxtperioden är väl ändå inte än? läste 6-8 veckor.

Kramis

RSS 2.0