Valborg

Solen kom fram till slut=) ett tag iaf. Olivia har lekt och haft så kul ute=) men nu är hon trött så trött.
Peter o Samuel kom kom nyss och vi ska grilla sen säger jag godnatt som ska jobba förmiddag imorgon.
 

5 år

Idag firar vi 5 år förlovade jag o gubben! Vi har efter att ha lämnat skruttis på dagis storhandlat och varit på kringlan och lunchat o fikat!
 

Söndag

Hoppat studsmatta,lekt i sandlådan,fikat och haft det gott i solen(och blåsten)!  Stör mig att det faktiskt nästan varje gång är blå himmel och sol att det ska blåsa!!

pics


Vin kväll!

mmm detta var min kväll igår.
 
HEJ

:=)

 Vilken underbar dag vi haft i Nora. Glass,lekpark,fika hos mormor,lunch och promenad i solen=)
 

Mamma dags

Igår jobbade jag kvällen med Patricia. Trevligt som vanligt:)
 

Idag ska vi åka till Nora för att hälsa på mamma och mormor! Så hej på er!

News

En regnig fredag, det ogillas!
Ska jobba kvällen idag med Caroline=)
Annars en städ/tvätt dag hemma. tvätta Olivias dagis och utekläder, fleeceställ,regnkläder osv.
Igår när jag hämtade henne satt hon nästan och sov i sanden ha ha. Slocknade på en gång i vagnen. Tufft med dagis men oj vad hon tar efter andra(vad jag tror) med lek och liksom hur hon använder kroppsspråket nu. Snart kommer orden!
 
Igår ringde min chef sent(7 på kvällen). o sa att dem anställt mig på 40% nu i Maj, ju med den här strejken kommunal förmodligen kommer ha den 29e nu så måste kommun gardera sig genom att få ut turerna, dem får inte ringa ut oss vikarier under den tiden. Så ja, 40 %. Det känns skönt. Tänk om det kunde fortsätta så här. För det är väl meningen att även jag ska ha ett jobb?:)hiihi
 
 
Kl är nu 06.43 och jag ligger i soffan med en kaffekopp. Lillan sover än. Det har väl inte varit en toppen natt inte. Jag har legat och vridit och vänt mig halva natten, så jag gick ner till soffan och la mig(tror det var för varmt där uppe). Olivia har också vaknat några gånger och gallskrikit.=/
Jag kunde sovit vidare men jag känner ändå att den här stunden själv på morgonen innan hon vaknar är oerhört skön!
 

Kramar

Vårsol!

Åh vilken härlig dag(förutom stormen som kom på eftermiddagen). Gått promenader,fikat och lekt ute, studsmattan kom upp hos syster och Elly blev helgalen, även Olivia tyckte det var super kul. Får bli en mini nån gång:)
 
Bella utslagen av detta väder, vaaarmt.
 
Syster tyckte också det var kul ;P Håller med!
 

Tänk

när vi var tvungna att stoppa in fingret i Olivias mun för att hon skulle sussa/vara lugn=) Känns som evigheter sen men det är det ju egentligen inte.
 
 
O när första leendet kom=)
 
 
 
o du ivrigt försökte hålla upp huvudet... plutt blev du när det inte ville sig..
O nappen som endast funkade
 
babysittern funkade periodvis, helst skulle mamma och pappa underhålla också.
 
Du blev större och tyckte mycket var roligt, bla denna.
gåstol och
 
 
Nu springer du runt och leker,härjar och trotsar ibland. Sprallig och glad unge!

tisdag

Tänkte först att shit vad ska jag fördriva tiden med i 5 timmar när skrutta är på dagis. Men alltså tiden går, har hållt på hela förmiddagen. Först nu jag satt mig ner.
Tog en promenad inåt 08.20. framme vid dagis strax innan 9, det blev lite gråt idag när mammsen lämnade, brukar gå bättre när Mathias lämnar. Sen vidare mot butiken och hem igen. Städat huset,tvättar och gått skogspromenad med Bella och fixat lite med maten idag som blir köttfärslimpa,lite coscos och broccoli/grönsaker. Tänkte vara lite duktig och utesluta kolhydraterna igen(magen reagerade så bra sist). Men också för att jag känner att den här plufsigheten börjar smyga sig på!  Det är verkligen en fördel med att inte ha körkort för skulle jag ha det skulle jag aldrig gå, sån är jag!
 
Dessa har jag nyss fått i mig,mums. Lyssnar på musik och ska snart fila fötterna innan de andra kommer hem! Blir nog utehäng i eftermiddag och ikväll första föräldramöte som Mathias får gå på.
 

Gott gott

Toppen dag i solen=) ätit glass,omelett och snart tacos=) olivia ääääälskar att vara ute och vill helst inte gå in! skitig som bara den ;P
Imorgon ska både Mathias och jag jobba förmiddag så skruttis ska få vara på dagis.
 
 

Söndag

1,5 timmes promenad:) Lovely
 
 

Grill och utekväll

Igår var vi ute från halv 10 på morgonen till halv 7 på kvällen. Njöt i solen, Olivia lekte så fint. tycker det har hänt så mycket på bara 2 veckor på dagis. Mer självständig och framåt tjej.
 
Vi grillade också igår. mmm. Mickan kom på en snabbkaffe och sen kom en tjej till mig för då var det dags för utgång till Cornelis och se Linda sjunga. Det var fullsatt redan efter kl 9 när vi kom men vi fick snabbt bord. Några glas vitt slank ner men lugn o trevlig kväll. Älskar att lära känna nya människor och Jessica är verkligen toppen och på ungefär samma nivå som en själv med barn och så.
 
 
 
Jag mår bra idag(än så länge) ha ha.
Ute dag idag iaf.
Hej!

Lördags sol=)

God Morgon där ute.
Äntligen sol igen. Tror det kan bli en toppen dag! Vi köpte grillat igår. Flintastek och greksallad med beasås:)
Fick med mig 2 tjejer till Cornelis ikväll också. Susanna och Jessica.
Förhoppningsvis iaf och att vi har skjuts dit och hem är ju ett måste.
 
Idag ska bilen städas och självklart kommer vi vara ute så mycket som möjligt.
 
HEJ

Fredag

 
regn och rusk... men det stoppar inte oss från att vara ute:) Kul med regn o få plaska o skita ner sig=)

Trots!

Tror min unge har kommit in i en trotsperiod. Slänger sig omkull när hon inte får som hon vill och lyssnar absolut inte!!
 
 
Klart, emellanåt är hon världens goaste unge=) haha
 
Nu ska vi ta en promenad upp till grannen för att hämta hem Bella som lekt med deras hundar:) Skitig hund skulle jag tippa på men trött lär hon vara ikväll=)!!!

Fika

det har blivit ändrade rutiner nu när skruttis börjar dagis. hon har sen länge bara sovit en gång om dagen och det funkar men nu är hon så trött så dem lägger henne på förmiddagen vilket blir svårt för mig att lägga henne en gång till sen fast hon behöver det. Så ibland sover hon en gång till och det blir gööör svårt att lägga henne på kvällen eller så sover hon inget mer och är grinig o trött istället.
 
Igår somnade hon runt 8 snåret(inte jätte sent kanske).

Hon ville busa och klättra.
 
 
Idag efter att vi lämnat henne på dagis så drog vi till kringlan och åt lunch och fikade. myspys i detta väder.
Det var jobbigt att lämna henne på dagis, hon var som fastklistrad på mig. Mammig..
Vet att det går över fort men just i den stunden så känns det inte roligt.
 
 
 
 
nähä nu är det dags att hämta hem henne. får se vad vi hittar på i eftermiddag. Pappan ska åka och jobba, sista skiftet sen tar vi helg:)

Onsdag

Dagen har spenderats med Syster och barnen, fikat och gottat oss i solen trots storm!
 
Lockfian!
 
Sandra hade roligt iaf;)
 

Lek och mys

Nog känns det att ha 2 ungar i huset som härjar. Elly är också sån att hon gärna vill göra flera saker samtidigt och när ena saken knappt avslutats så börjar hon på något nytt.
Vi har fikat glass och lekt i leran ute.
 
Till mat lagade jag Chili corn carne!

Gottigt

Älsklingen kom hem med en påse och sa det här kommer du att gilla. Min första tanke; choklad! riktigt så låg däri en helnötschoklad men också SMÖRGÅSTÅRTA. Från butiken men ändå! TACK!
 
 
Olivia fick nöja sig med köttgryta och potatis med MAJS som hon älskar.

;)

Trodde ungen skulle sova bort hela eftermiddagen med tanke på att det var dagis mellan 9-12 idag(åt lunch där idag). Men ikke, efter 1,5 timme vaknade hon och är på toppen humör.
Här leks det,ser tv och läser.
 

27 år

Ja herregud vad tiden går fort. 27 år blir jag idag. 3 år kvar till 30!! för 5-6 år sen befann jag mig i Oslo och jobbade och tiden efter det har ju bara rusat förbi.
En envis men underbar dotter har jag som betyder allt och ett hus på landet. Det som fattas i mitt liv är ett fast jobb! Men det kommer väl.... förhoppningsvis..
 
Skruttis har åkt till jobbet med sin pappa och jag suckar över hur hårigt det är här inne, går inte en dag utan att jag måste dammsuga. Ska börja med köttgrytan också så den får stå ett par timmar och puttra! Annars är dagen hur lugn som helst, har jobbat natt ju så man är småseg. Älskar regndoften ute! Längesen man kände den.
 
Hej!!

Lek lek lek

Ja här är det full fart!
Har precis varit ute och lekt en stund, men Olivia tyckte det var jobbigt och gå i all snö. Tror hon har ont i munnen nu också(flera nya tänder på g).
 

Mys Lördag


Projekt

Källare tar vi tag i så fort Olivia somnat. La henne i sin stora säng nu, hör henne på babyvakten hur hon envist försöker gnälla och leka runt i hopp om att nån utav oss ska hämta ner henne. :)
 
Har varit ute och gått med Bella just i snöslasket, dyngsur och jobbig att gå =/
Har innan det städat hela huset i vanlig ordning!
 
Ska ha Elly här inatt, ska bli så mysigt!
 
Hej på er

Fredag

Vad gör jag när jag äntligen blir själv hemma? Jag STÄDAR! jag är fan idiot ibland. Önskar jag bara kunde lägga mig och läsa tidning eller läsa bloggar, ta en promenad själv med musik i öronen. Men nä jag ska ha det kliniskt rent omkring mig fast jag vet att det blir skitigt igen så fort alla blir samlade ;P
 
Fredag alltså. Lets dance ikväll och jag är sugen på plockmat...
Annars är helgen lugn, ska jobba Söndag natt.
 

Food

Det är väl för gött med pommes och korv ibland. Blir sällan sugen men det händer och då är det så gott med iskall mjök till(min mage kan inte med ren mjölk) men till vissa maträtter är det ett måste. Idag åt vi alltså detta!
 
Till kvällen blir det detta!
 
Inte undra på man aldrig går ned i vikt.... haha. Men går heller inte upp så det är väl bra ;P
 
 

Torsdag

Inskriven hos arbetsförmedlingen- uppföljning i Juni. Tack vare mitt jobb så "slipper" jag ha dem efter mig.
Ingen rätt till aktivitetsstöd(det är för ungdomar under 25) tack, jag är gammal! haha.
Hade jag inte haft mitt jobb så hade jag inte haft någon inkomst då jag inte har rätt till akassan ÄNNU. Det är tufft att leva! Så det är bara att förlita sig på jobbet. Och när jag gått brevid på nya stället så kommer jag ha möjlighet till mer jobb:)
Inom äldreomsorgen vill jag absolut inte vara. Har haft praktik på 2 ställen och inte mått ett dugg bra efteråt, men kan man säga nej om man blir tillfrågad? Hur lågt sjunker man inte då om man säger nej! jobb behöver man men man ska också må bra själv.
 
Olivia är dålig igen. Små febrig tror jag och helt igentäppt!=/
Det är så här det ska vara när det går på dagis antar jag.....
 
Har precis ätit en bit paj..... tänkte bege mig ut på promenad med Bella snart.
Maten idag blir torsk i ugn med rivna morötter. Hoppar potatisen idag.
 
Ciao

Paj o målning

Jorå, det blev allt en jordgubbspaj. Inte fin men god. Men inget slår ju blåbärspaj!eller hur??!
Olivia fick smaka pytte och det var mums;=)
Efter fikat ville hon måla som hon ääääälskar!
 
 
 
 
Pappan är ute och fäller träd, vi ska snart ut vi med och ta lite luft, gunga lite kanske. Hon blir skitsur när jag tar ner henne från gungan, slår o bara slänger sig bakåt.
 
 
 

Usch o blä

Som undersköterska tycks det att jag borde vara mer flexibel, alltså utöka de jobbställen som finns. Är nu och har varit länge på 2, men ska inom kort gå brevid på ett nytt. Kul=)
 
 
Snart kommer mina hjärtan hem, håller på och lagar lunch. Spagetti och köttfärsås. En favorit här hemma. Egentligen borde jag strunta i kolhydraterna men just den här maten ska det ju vara spagetti till=)
Är också sugen på paj, har jordgubbar i frysen + färska men måste köpa vaniljsås.
 
Promenaden är avklarad. 30 min power walk i skogen med backar.
Tänk om jag kunde vara lika bra med kosten som jag är med motionen!hahahaha
 
Mathias ska börja fälla ned träd idag inför vinter säsongen, det gäller att börja i tid.
Jag ska nog bara gotta mig i solen om den fortsätter vara framme. Har hållt på hela förmiddagen nu, tvätt, städat badrummet,övervåningen o dammat. ja alltså det finns alltid nåt att göra  o jag HATAR hårstrån! Bella fäller förfärligt mycket hår!blä!
 

Onsdag

Jag har varit med till dagiset både Måndag och Tisdag, idag får Mathias klara sig själv. Idag är det 2 timmar dem ska vara där, likaså imorgon men då ska han gå ifrån lite och på Fredag ska hon få äta lunch där. Tror det kommer gå toppen!
Igår jobbade jag kväll, hade hoppats på mer jobb denna månad. Tycker det är lugnt denna månad.
 
Idag ska det städas,tvättas och träna(eller om jag går promenad bara med Bella).
 
 

Sol och lek

Åhhh vad skönt det var ute nu på eftermiddagen. Vi har varit ute i 1 timme, gått omkring,gungat och varit med pappa som eldat.
 

Dagisstart

Ni kanske tycker det är fjantigt, men ni som har barn och som har varit med om det själva. Det är en stor sak för oss föräldrar att se sitt barn börja dagis när man varit hemma med dem. Dem växer så in i norden snabbt märker man då.
Att lämna ansvaret till någon man inte känner över det som betyder mest är också enormt.
Vi märkte att hon trivdes, det var ingen otrygghet där inte. Hon är blyg men det är också det.
 
Imorgon är det jobb för min del men jag ska även till arbetsförmedlingen och skriva in mig så jag kan få nån inkomst(utöver jobbet).. 
 
Njuter annars av solen, blåser dock idag. Typiskt!
 
Kram

Söndagslugnet

Blåser storm ute men vi har ändå varit ute för att få luft. Olivia blev skitsur och började slå oss när vi kom in!! Störtgrät! ujuj
 

mmmm

Nu har vi frossat i marängsviss, har glömt bort hur mäktigt det är!
 
 
Det blir även rester sen igår, rotfrukter o fläskfile samt chips och dipp till filmen ikväll!:)Vilka gottegrisar vi är!!

=(

Fan vad det är jobbigt att ha en krånglande mage.!!! Blir tokig!
Imorse hade jag såna kramper så jag inte kunde röra mig. =/
 
Hela familjen har sovit en stund, det var behövligt.
Skickade iväg karln till butiken för att köpa marängsviss men vädret är(blev) ju inte så bra! Nåja, kan äta imorgon annars. Lillan har dagisstart imorgon. Jag följer med dem imorgon den timmen men sen får Mathias sköta resten:)
 
Kram

Spontant sådär

Det blev en spontan vinkväll igår med syskonen typ.
 
Maten igår. Mumma
 
 
Mår bra idag, huvudvärk dock.
Fint väder och idag SKA jag ha glass!

Vår Lördag

Det är Lördag. Brakfrukost med ägg och bacon + knäckemacka. Det är liksom våran standard frukost numera.
Olivia äääälskar stekt ägg med en klick majonäs på! Gott säger hon och smackar haha.
Jag tog en cykeltur till butiken själv i förmiddags. Köpte lite smått och gott. Hårinpackning till mig + en ny fotfil och en nattcreme.
 
Mathias tog traktorn upp till grannen för att hjälpa han med en sak. Bella åkte med så hon får härja av sig med deras hundar. Jag la lillan i vagnen ute idag så jag skulle kunna träna ett zumba pass. Svettigt värre! Men fy fan vad skönt det är efteråt.
Ikväll blir det god mat(som vanligt) rotfrukter i ugn, inbakad fläskfile och egen beasås:)
 
Koncentration=)
 
Fikapaus
 
Bus med pappa;)
 
 

Puh

Ja idag har det lekts ute en hel del. Man blir trött av och springa efter barn :P
Och den "långa" vägen hem... ;)
 
 
Nu är jag sugen på god mat och godis till Lets dance!

Besök

Sandra och Elly kom ut till oss idag(inte ofta vi får besök då folk verkar tro vi bor i Afrika;) Vi var ute och lekte säkert 1 timme, in och fortsatte leka,måla och fikade.
 
Sandra är på G med körkortet:) Uppkörning och allt bokat=) Wiieee
Det skulle gå snabbare för mig OM jag haft pengarna!=/// Svindyrt
 
 
 
Så, trött mamma och trött unge. Hot in here

Torsdag

Kycklinggryta står på menyn idag. Fast med grillad kyckling. Mycket godare.
I med lök, champinjoner, grädde och turkisk yoghurt. Hade även i pesto och chili.
 
Har varit ute en stund på förmiddagen. Gungat och lekt.
Lillan slocknade på en gång i nya sängen:)
 
 
 
 

Utflykt

Riktiga vårdagar nu. Tar som sjutton på snön, det gillas!
Bestämde mig för att göra en liten mindre utflykt idag, tog vagnen och pulsade i snön i solen, vaaaarmt.
Stannade och fikade vid en bänk och lekte lite. Sen gick vi vidare.
 
 
 
 
Våren måste vara den bästa årstiden.
 
 

:P

 
Bellas vattenskål är lika intressant varje dag. Plask,plask!
Vilket väder, trots att solen försvann här så är det skönt i luften! Har suttit ute på stenarna och lekt med hink och spade. plockar i och ur, kastat osv.
Gillar dock inte det som kommer under snön,lerigt och jävligt! Torka barn,torka hund ha ha!

Tisdag

 
Dagen igår!:)
 
 
 
Idag har vi varit och hämtat en juniorsäng, en vit med fallskydd. Frågan är när man vet när dem är klara för en sån säng?Vi måste köpa en grind till, uppepå!!
Jag vill att det ska finnas byggmax i Karlstad, tänkte ju köpa med oss golv till hennes rum när vi ska dit löningshelgen!men ikke sa nikke.
I helgen ska det målas, både tak och väggar!PuH!
 
 

50 års kalaset

Det blev ett lyckat 50 års kalas igår och min faster som då var födelsebarnet blev chockad men framför allt GLAD.
maten suveränt god, kallskuret med sallad och bröd.
Sen tårtor och kaffe.
 
Olivia var väldigt blyg till en början men sen härjade hon med Elly och lekte tittut.
Henne la vi i vagnen ute när kl var efter 7, när kl var 11 på kvällen sov hon fortfarande men då skulle vi hemåt så hon blev väckt en stund.
Under tiden hon sov var det paketöppning, lekar och kareoke.

   
Kusinerna leker, Olivia ser verkligen upp till elly! Lite frukt och paketöppning.
 
Tog inte många bilder märker jag, här får ni en på efterrättsbordet!
 
Tack alla för igår.
 

RSS 2.0