Effektiv

Nu kan jag känna mig stolt, känner en viss lättnad. Har fått väldigt mycket gjort med skolan. Har även hunnit med att städa(brukar försöka städa på Torsdagar) innan helgen sådär. Mathias var inte hemma ändå så då passade jag på, lugnt och skönt medans man städar. Han tog med sig Bella så hon fick leka av sig i Björksjön med de andra hundarna. Han skulle hämta hem ved.

I förrgår fick jag hem lite kläder ifrån Nelly. En svart enkel klänning samt 2 linnan varav en med tryck.



Nu ska jag slänga ner mig i soffan, äta lite rån och invänta nattjobbet! Puh, vad trött jag är.

Plugg,plugg!!

SÄGER BARA PLUGGA

Har 2 kurser kvar som ska vara klara i Maj och det är inte lite heller i dem kurserna. Så nu sätter jag igång med det sista i Lindrande vård, sen Människan socialt och kulturellt och sista Folkhälsokunskap.

Ni vet vart jag sitter :D

Jobb och skola

Undrar hur det kommer sig att jag oftast jobbar natt på torsdagar nör jag ska upp tidigt till skolan!! kommer vara helt dö ikväll när jag ska ut. Gillar inte att lägga mig under dagarna heller men kanske får göra det idag.

Älskar btw mornarna hemma. mathias kommer hem lagom till MP (Melrose place. Kikar på det när han äter frukost sen kryper vi ner i sängen :)

Kram


Onsdag och dags för jobb


Dessa 2 blommor pryder numera mitt fönster. Har alltid varit dålig på att ta hand om blommor då det egentligen inte finns något intresse för dem förutom att det ska se bra ut men nu när man bor i hus så försöker jag bli lite mer engagerad.


Tog några kort på Bella igår också. Tänkte att ni kanske ville se hur stor hon har blivit. En riktig klump:)




Nu drar vi ut och hämtar posten Bella och jag. Tror nämligen det ligger ett paket ifrån Nelly där:)
Sen en dusch och laga till fisk till jobbet. Idag jobbar jag mellan 14.30-21.00. Jobbar med Etienne vilket var längesen så det ska bli kul:) FINT väder har vi fått idag med:)

Ha en bra dag allihopa

Trevlig dag

Måste först säga att dagen har gått väldigt fort. Och den har varit jätte trevlig. Vi tjejer, Jessica,Sandra,Maria,jag och Cissi fikade hos Jessica. Hon köper alltid massa gott =) Kul att se alla bebisar. Inte ofta man är bland så många menar jag.
Stannade kvar hos Sandra en sväng och passade Elly efter fikat då hon skulle ut och köra bil.. När jag kom hem och efter jag ätit så drog vi också ut och körde. Körde dock bara på vägarna här i skogen men det är mest som en mjukstart. Har inte kört på 1 år. Backade upp på gården och körde ut härifrån och då kan jag tala om att mina kompisar som har körkort har fått bett Mathias köra upp deras bilar :P hahahah






Nu ska jag ta en fotbad och fila fötterna och invänta Desperate ;)

Det var tider de





















Blir tårögd när jag tittar gamla kort, speciellt från när jag bodde i Oslo 2007-2009. Dem 2 bästa åren i mitt liv även fast det var en del tråkiga saker som skedde. Men i stort sett så var den tiden helt sjukt rolig!! Man fick jobb i ett annat land och hade ansvar, bodde i egen lägenhet, man festade i princip varje helg och träffade otroligt många härliga människor. Och nu? Ja, nu är det meningen att man ska bli vuxen, Inte sant? Man kan inte hålla på som när man var 18-22 år där. Inte för att det är så j'tte länge sen men det blir ändå stor skillnad. När jag ser och hör Emma nu förtiden med sina kompisar, att dem fnittrar och ska festa osv då blir jag faktiskt avundsjuk! Tiden kommer inte att gå bakåt, bara framåt och man kommer inte tillbaka till det stadiet, iallafall inte på samma sätt. Usch hur jag tänker va.. Men man ska vara glad att man har gjort dessa saker och får minnas och sakna det.

Nu ska jag dra mig inåt och hämta Sandra och goooungen sen bege oss till Jessica på fika :)
Hörs sen

Härligt

Joggingtur imorse, cykeltur vid lunch. Känns såå bra! Satt ute i solen 1,5 timme också.
Maten avklarad och den blev god. Nu dusch sen ut och köra biiiiiiiiil :P


Beställde lite saker ifrån en skitfin butik idag. Blev kär i nästan alla saker kan jag tala om. Det gick i gammalt stuk och sånt GILLAS.....  Även fått lite nya blommor... är så dålig på att ta hand om blommor så vi får väl se hur länge dessa överlever..

Kram


Måndag

Halv 9 steg jag upp och drog direkt ut på en joggingtur på 35 min. Solen värmde gött.
Ska nu äta lite frukost sen blir det premiär för cykeln. Tänkte åka ner till butiken och köpa lite ingredienser till min kassler gryta jag ska göra idag. Blir helt alene i huset idag då Mathias ska upp till Björksjön och hugga ner mer ved. Annars ser dagen lugn ut. Jag tvättar sängkläder och ska nog sätta mig ner och plugga lite nu när praktiken är över.
Jag och min handledare snyftade lite igår när jag skulle dra.=/

2 veckor och 4 dagar kvar tills jag blir hela 25 år.!!!



Söntag

Solen lyser än så länge. Och snart ska jag dra iväg på sista praktikdagen. Jobbar fram till 9 ikväll, då ska jag hem och vräka i mig chokladnötter. Det måste vara det godaste godiset som finns!
Självklart se bb också. Man tycker det är dåligt vissa dagar och att det står stilla men ändå är det beroendeframkallat :P

Till veckan börjar det rulla på som vanligt. Jobbar Ons och tors. Skönt att börja jobba och tjäna pengar igen.

Nu ska jag in på Hm och nelly och se om jag kan beställa lite träningskläder. Igår joggade jag i min regnjacka haha. Har liksom inge mellanting där.

Ciao på er

Näst sista dagen

Igår hann jag träffa Mamma,sandra och Elly lite.. Såklart tog jag lite bilder..






Idag var näst sista dagen på praktiken. Blandade känslor. 3 veckors praktik är egentligen för lite. Man hinner ju precis bli självständig liksom sen ska man sluta. Men dem har sagt att dem tycker jag ska komma och jobba extra där så. Fick jätte fina blommor av personalen på min avdelning idag och super fint omdöme av min handledare.:)


Fredag

Herregud vad mat jag åt igår när vi var till Bredsjö. Min handledare hade gjort 2 rätter. En fiskrätt och en med fläskfile och champinjonsås. Smaskens. Till efterätt var det sån där Pavlotårta. Den tog jag 2 bitar av. Så när jag kom hem med mamma runt 6 tiden igår kväll så hade han gjort mat. köttfärslimpa och potatis. Fick knappt i mig.

Inatt kurade jag ner mig brevid mammsen precis som om jag skulle vara 4-5. Haha

Nu är det iallafall helg... för vissa...


denna tårta smaskade vii igår..:)


En rödmosig och trött Elly med mormor:)

Bortbjudna

God morgon
Idag ska vi på avdelningen hem till en i Bredsjö och äta mat och ha det trevligt.
Har klätt upp mig lite grann och "lockat" håret lite... Idag åker nog min nya vårjacka fram samt solglasögonen:O)


Mammasjuk!

Imorgon kommer min kära mamma hit och ska sova kvar hos mig en natt. :) <3
Träligt man har praktik hela helgen när hon ska vara här i Hällefors. =/


Våran granne ringde förut och talade om att det är mycket vargar i skogen här omkring. Så nu följer jag med min goa hund ut när hon ska kissa om kvällarna. Henne lämnar jag inte i första taget.
Jag tänkte på det förut när jag gick kvällspromenaden med henne, jag har en underbar hund, har väl inte direkt drömt om att ha en hund men nu har jag det och hon betyder verkligen allt för mig.

Jag har ju tänkt att dem flesta har barn eller ska ha barn i min omgivning, vänner och så utan jag. Inte för att jag är stressad med just den biten men det har ändå slagit mig den tanken. Men sen ploppar det upp att jag har hus på landet och hund och jag pluggar osv osv. Saker sker i olika takter i livet det vet jag väl men varför är man då så jkla fokuserad på barn för? Är det för att typ hela hällefors har eller vad..
Jag är så oerhört glad att vi fann vårat drömhus, på landet med ändå centralt. Vi har skog och mark där vi kan göra vad vi vill, vi ska bygga ut, eventuellt bygga nytt hus brevid... ni förstår.. alltså man har det så bra men ändå är man inte nöjd. När blir man nöjd menar jag. Och när man väl får barn så kanske man ändå längtar tillbaka till "friheten".. vad vet jag.. varför inte bara njuta av dessa sovmornar och festkvällar :)
Nee nog med dessa tankar. Jag vet vad jag har framför mig nu ett tag, jag ska bli färdig utbildad undersköterska och få mitt körkort sen kan dem här tankarna gääärna få komma tillbaka.

Godnatt med er

En stund med Elly

Goa skruttfian








Onsdag

God middag
Om det stämmer på skatteverket så ser siffrorna väldigt bra ut. Men litar inte till 100%.

Idag ska jag spendera lite av dagen med nära och kära :)

Lönen blev bra denna månad med men nästa blir skit eftersom jag haft praktik i 3 veckor.=/
Får hålla hårt i pengarna helt enkelt.

kram

HM

Det har gått i ett sen kl 7 imorse när jag började praktiken. Efter kl 4 drog jag neråt och handlade och hämtade ut mitt Hm paket. Sen hem för att slänga ihop en tacopaj och nu la jag mig äntligen ner. PUST

Allt i paketet satt BRA. Nöjd, men hur jag ska kunna gå i skorna är en bra fråga :D



Äntligen en ny bikiniöverdel och en vårjacka:)

Nu ska jag slaaaaaaaaaaaapppa. Fast jag är sugen på att slänga ihop nån kaka. Får se
Ciao på er

Slitsam vecka tror jag på

Blä för jobbig vecka =/ Hoppas den går fort

Söndag

Min blogg måste blivit tråkig på sistonde, för nån månad sen hade jag ca 35-40 läsare och nu den senaste veckan ligger det på endast 15 pers ca.... Nåja...

Idag gick jag upp halv 9 pga solen igen. Drog med mig Bella ut och joggade. Den här gången var det jobbigt. Kom på mig själv att jag skulle druckit nåt glas vatten innan. Kände mig liksom svag. Svettigt vart det. Rundan jag tar brukar ta ca 30 min. Alldeles lagom såhär i början.

Så var denna helg över. Jobbig vecka framför mig. Har praktik mån,tis,tors,fre,lör och sön. Sen är första praktiken på utbildningen färdig.
På Onsdag har vi bestämt lite tjejträff hos Jensen:) Längesen nu. Och så får jag träffa min gosunge
Elly <3

Kram

Ute dag

Min lilla familj och jag har varit ute nu i ett par tim. Vi tog med oss stolar och satte oss mot garaget och solade. Bella var på upptäcksfärd, speciellt nu när det börjar bli lerigt så är hon där. Gud vad jag får torka golv till våren :P =/




Lite spontant sådär

Trevlig och ganska kort kväll blev det igår. Vi bestämde oss istället för bion att ta ett glas vin/öl med grabbgänget. När jag väl ska dricka så gör jag det med grabbar numera. Haha
Men kvällen blev lugn, ett par glas vin sen tog vi skotern hem till våran Bella som hade rivit till det, söndertuggna skor låg på golvet. Matte och Husse blev sura, bella hon protesterade när vi åkte alltså. När hon var mindre klarade hon av det lite bättre,fast då var vi iofs inte borta så många timmar. Mitt hjärta var i fin form igår......



Imorse vaknade jag tidigt pga att vi inte har persienner eller nånting i sovrummet, det var så ljust och varmt så jag var tvungen att gå upp. Men jag har inget emot det. Vädret är på topp. Mathias ska på fest även ikväll han. Avslutning med hockeylaget.- först match sen mat och fest. Kul

Jag ska vara hemma och ikväll ska jag snaska godis och glass:)

Ha det

Fredags kvällen

Vi struntade i bion för väglaget och snön. Istället tar vi ett glas vin/en öl och njuter av Fredagskvällen med vänner...



Trevlig kväll

Är vi lika?

När jag var i Bulgarien 07 så fick jag höra av en kille att jag var lik Tilde fröling och nu på sistonde har jag hört av MÅNGA att jag är sååå lik Charlotte Kalla. haha, jag ser då ingen likhet förutom tänderna kanske :P Både har ganska stora framtänder som syns väldigt när vi ler. Haha. Men kul att man är lik en kändis liksom.


Vilken tråkig morgon att vakna till. Snö och grått. Och jag är ledig. Typiskt.
Mathias och jag funderar på att dra på bio ikväll i Öret och äta lite gott men får väl se, inte så kul att köra i detta väder. Funderade först på om jag skulle köra, dags att ta tag i det. Bokade körlektion i Filipstad i April så nu jävlar! Bara den där förbannade teorin som ska läsas. Har verkligen ingen lust. Sist när jag var så duktig så läste jag bokjäveln 20 gånger, kanske därför jag inte har någon större lust. Man kunde ju köpa teorilektioner + böcker tror jag genom dem. Men känns som jag egentligen inte behöver det eller har tid nu när jag pluggar men aa jag vet inte. Mickan klarade det samtidigt som hon läste på universitetet så jag ska fan också klara det!!!

Nu drar jag ut och joggar med Bella... Ciao


:D

Jag säger bara en sak! Jag är nu ledig hela helgen:) Så gott så gott

Ett kvällsinlägg

Vårkänslorna finns här nu och jag hoppas innerligt det håller i sig men jag vet ju redan att det ska snöa på Fredag så där försvann dessa känslor. Men man får njuta medans det går. Så dumt, dessa dagar med sol så har jag suttit instängd på en avdelning och blir helt tung i skallen utan en gnutta luft. Visserligen kan jag gå ut på balkongen men känner ändå att man går miste om så mycket och på fredag när jag ÄR ledig, ja då ska det vräka ner snö. Tänkte tvätta och lägga ner vinterjackorna men neii dem får allt hänga kvar ett par veckor till.
Väntar på kläder ifrån Hm.. En bikiniöverdel,en jacka och ett par skor. En sommarblus ifrån nelly slank ner i postlådan idag. Blir alltid lika glad när det ligger paket däri ifrån Nelly. :)

Kram

Tisdag

Jaha, då var det dags för praktikdags i 3 dagar nu. Det ska bli riktigt gott att vara ledig i helgen. Får se om det blir bio eller om man blir utringd på jobb.

Underbart väder idag. Frågan är om man vågar ta premiär för skinnjackan nu eller om man ska satsa på vinterjackan några veckor till.

Kram

Måndag

Har precis varit ute på min första joggingtur i år och det kändes skitbra förutom att det var små jobbigt att jogga och pulsa i snön. Men jag ser fram emot när snön försvinner helt.

Nu ska det bli gött med kaffe och frukost. Idag blir det en lugn hemma dag. Ska plugga,handla och så kommer Lindus hit senare i efterm/kväll och hälsar på:)

Kram

E



Lite stor mössa men vad gör det när man är så här söt!



Titta vad jag kan men pappa får hjälpa mig lite än så länge men jag blir allt lite sur när jag inte kan göra det själv helt. :P



Våran skrutta

E




Ge oss vår NU

Ursäkta dåligt bloggande men jag känner mig bara sååå sliten efter dessa praktikdagar. Det är full rulle nästan hela tiden. Jag är på Fyrklövern på en toppen avdelning.
Snart har 1 vecka gått. Till veckan kommer min lärare dit för att kolla läget och prata med mig och min handledare.


Igår traskade jag hem ifrån jobbet i snöovädret. Fy. Det gjorde ont i ögonen och mörkrädd som attan var jag med. Nu vill jag ha sommar, åtminstonde vår vad fan!

Vill klä mig i snygga klänningar och linnen och bära solglasögon, festa och äta gott i solen!:O)


 





Drömma går ju ett tag till men nu klär jag på mig termobrallorna och mössan och beger mig ut på en liten walk med Bella innan det är dags att dra sig mot praktiken!
See ya

Ledig dag

Nu är jag ledig imorgon och börjar praktiken igen först på Fredag eftermiddag!
Denna ledighet ska spenderas HEMMA och bara vara!

Ha det

trött och sliten

Jag tänker inte skriva nånting speciellt om praktiken mer än att det är slitsamt emellanåt. Jag är inte van med tempot som är på ett äldreboende. Som personlig assistent är det lugnare, iallafall har det varit det för mig. Men allt går bra, lite trött, känner inte att jag har orken till att plugga när jag väl slutar. Ikväll ska jag njuta i soffan hemma ;) Börjar 7 imorgon bitti igen. Ahh vilka goooa gamlingar det finns alltså där ute.

Ha det

Nu är det praktikdags

Ligger med en kopp kaffe och lyssnar lite på musik. Har fastnat för Paula Pausini- its not goodbye
Såå fin låt! På tal om låtar. Hur kunde Hon Sara Varga gå vidare med sin låt? Visst, den är väl frän på sitt vis men tänk då på att dem ska representera sverige i eurovision!! Jag säger bara en sak! NICKE BORG!YEAHH

Och på tal om ännu mer tv så följer jag ju Big brother då och då när jag har tid osv. Och det finns fan bara en enda vettig vinnare där i och det är SIMON. Himla gullig och hans personlighet slår allas där inne! Heja!

Maten igår blev suverän. Har jag till matlåda idag, inatt sover jag hos Sandra för ska upp och börjar 7 imorgon bitti. Så jag slänger ihop en matlåda till imorgon med, det får bli stekt potatis,kassler och ägg.

På torsdag är jag ledig så då funderar vi att åka till mamma som vi inte sett på åratal. Eller ja, jag har inte sett henne på snart 2 månader tror jag.

Igår beställe jag kläder- en jacka/kappa ifrån Hm. Ödet bestämde det. Har kikat på den ett tag, kostade 399 kr, men visste inte om jag skulle ha råd, igår när jag kollade så var det rea. 199 kr:) Hoppas bara jag kan ha den. Svårt med Hm storlekar tycker jag. Ibland är det för stort, ibland för litet. På nelly vet man att man oftast ska ta en större. beställde ett par jeans därifrån också igår.

Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon eftermiddag/kväll igen. Önska mig lycka till nu:)

En bra helg

Jag ska inte klaga över att jag inte får tid med Elly iallafall. Har bara varit med henne denna helg :) Underbar tjej det där. Hon kryper överallt, ställer sig upp sakta med säkert mer och mer och orden börjar komma smått. Kul. Här kommer bildbomb på henne.



Oj, vad bilder det blev!

Idag har älsklingen och jag varit ute på sjön med skotern, satte oss i solen ett tag.
Nu frösen så en dusch skulle sitta fint sen dags att börja med matlådor. Imorgon börjar min praktik.



Ikväll ska vi laga till god mat. Mathias goda egna bea sås, min goda potatisgratäng och kyckling/köttbit:)
Hoppas att ni har haft en toppen helg?!

Myshelg

Spenderar min helg hos familjen Smedh/Aronsson!:) MYS

Effektiv dag

Iväg och jobbat natt snart!

Har hinnit med massa idag. Pluggat,städat,handlat och gått promenad med Bella.. Och nu på kvällen tog jag ett fotbad och filade fötterna till halv åtta hos mig.

Godingar





Onsdag

Jag tänkte ju spendera dagen med Sandra och Elly idag för vem vet när vi ses nästa gång. Ibland kan det dröja. Men då sa hon att Elly och hennes pappa skulle åka upp till hans föräldrar och att Sandra skulle vara helt solo idag-skönt tyckte hon hahha. Ja, det kanske det är men inte för mig ju =/
Vi eller ja rättare sagt har tänkt köpta med lite enkel lunch och laga samt lite gott att fika och dra upp till pappsen och familjen idag.

Jag och mathias lär även köpa ny dammsugare för våran gick ju såklart sönder för några dagar sen! Varför? Varför?
Pannan krånglar,duschen fel på, kylskåpet har vi fått bytt och nu dammsugaren. Nånting mer snart? Tvättmaskin kanske? för vi är ju gjorda av pengar så det är lugnt!
Mina sparpengar ska iallafall gå till nya utemöbler, ska försöka inreda min stora veranda läckert om det går. Inredaren brukar oftast vara Mathias men nu jäklar vill jag vara med. Finns ju så mycket snygga utemöbler så ojoj.


Ser fram emot våren för då ska det vårstädas på gården. Slänga in allt skit i en stor brasa på gården, göra det fint. Bella har rotat fram så mycket skit under huset som den andra familjen lämnat. Gamla strumpor,barnleksaker osv.

Föresten, gick åt helvete med mitt "nya" liv. Igår frossade jag popcorn och mockarutor som jag bakat! Ny tag nu då? ähh

Varför

Maria, tack för att du frågade angående tvserien:) Men tror faktiskt jag ska ta och köpa alla för fan vad det är bra!

Är sliten nu känner jag- jobbat 6 dagar i rad nu, ledig imorgon sen jobba natt Torsdag sen ska jag fan ta och plugga hela jäkla helgen innan praktiken sätter igång för då är man väl helt död om dagarna!:P

Såg att dem skulle visa All helgonas blodiga natt kl 9 nu. Råkade bara bläddra och fick se det. Typiskt. Michael Myers.. Usch finns det nån läskigare "människa".... det visar dem fan bara för att jag ska vara själv inatt!! tack så mycket min natt är förstörd!! :D Mitt i veckan såhär.. Men på helgerna när Mathias är hemma och vi är sugna på att se skräckis, ja då visar dem bara nå franskt drama eller vad som helst!

Nee titta lite på knasbollarna i Big brother sen försöka sova. Är ju ledig imorgon så vad gör det om jag inte sover inatt och ligger halva dagen imorgon!!!! Ähh

Godnatt

Envisa jag

Sjukt trött, ändå envisas jag om att se Melrose Place varje morgon. Ahh vill ha hela boxen med det.
Ska strax ta mig en promenad ner till jobbet och jobba hel dag.
Sen är jag ledig resten av veckan vilket känns bra på ett sätt för då hinner jag plugga mycket men å andra sidan så är det ny månad nu så jag behöver fler dagar. På Måndag startar ju praktiken.

Ha en bra dag

RSS 2.0