Ny vecka

Grått och trist väder idag igen. Trött man blir.
Ska försöka ta en lång promenad idag annars ser dagen lugn ut. Försöka vila ut inför mina sista dagar på praktiken. Sen är det jobb hela helgen som kommer.

Vi kickar igång dagen med kaffe först iallafall
Kram

1 dag ledig

FAAAAAAAN vad mina fötter värker! ajajajaj, klag klag.
Praktikhelgen är nu över och jag ska strax bädda ner mig i soffan hela kvällen och imorgon tar jag sovmorgon.
Imorgon går vi även in i V 28.






Bebis; Ca 38 cm lång och väger 1-1200 g.
Bebisen utvecklas och växer mycket snabbt nu.
Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft men skulle ändå behöva hjälp med andningen.

Mamman; Nu går du in i graviditetens sista tredjedel som är en spännande men också påfrestande tid både psykiskt och fysiskt.
Det börjar verkligen kännas att man är gravid. Jag har inte alls samma ork som förut.
Men jag kämpar på med vardagen!


Äckligt

Nu vet jag inte vad det blir. Har fått utslag på händerna, det kliar väl inte direkt men det är fullt med röda prickar. Känns torrt och äckligt! Undrar om det har nånting med graviditeten att göra eller om det beror på annat.

=(

Lördag

Det känns som det skulle kunna falla snö när som helst=) Har den känslan.

Ska beklaga mig idag igen.- har såååååå ont i fötter och händer. Händerna är torra och spruckna och känns alldeles stela och det kliar på dem hela tiden. Fötterna värker, både när jag är stilla och är igång.

Imorse drog Mathias tidigt till Björksjön- han är häst/kattvakt nu när hans föräldrar är utomlands. Där stannar han iallafall inatt. Jag tänkte passa på att sleepa over hos syster, slutar 9 ikväll och börjar 7 imorgon bitti igen på praktiken.

Igår var Mathias iväg och köpte en ny tvättmaskin då våran är mupp. Den har bara kunnat tvättats i 40 grader. Har inte kunnat vrida om eller nånting så det fick bli en ny.

Igår kväll mumsade vi ju pizza och till efterätt mina chokladkakor, 3 stora mosade jag i mig. Har en kvar som ligger och väntar. Nu jäklar börjar sötsuget komma!!=/


Lite allmänt så.

Kaffe och frukost

Mys kväll

Jisses vad jag är trött. Skulle lätt kunna somna nu. Men pizzan står i ugnen och idol och chokladen väntar.=)
Idag hände det en lite otäck grej, fick ett blodtrycksanfall, har aldrig hänt mig men tror det berodde på luften. Först kände jag ett starkt illamående- jag var nära på att kräkas, samtidigt som det liksom svartnade nästan och yrseln kom, efteråt ett tag var jag så skakis. Måste intala mig själv att sätta mig ner då och då under dagarna och tar pauser. Jag är en stressmänniska vad det än gäller helt i onödan. Har inte bara mig själv att tänka på längre.


Nu vill jag känna en fot/kroppsdel på skruttan- känner ibland att det buktar ut på ena sidan men kan inte känna vad det är, för tidigt kanske?! Vad vet jag.

Ha en toppenkväll hörrni.
Min karl ska ge mig fotmassage.
Filade nyss dem och hade dem i fotbad men har lika ont i dem för det.=/

Kram

Fredag

Trött, trött fan vad trött jag är.
Har dessutom dem senaste dagarna vaknat upp med tandvärk. Visdomstanden...... uppsvullet just på mornarna och skapar obehag. Sen går det över på dagen men jag får huvudvärk av det. =/


Jaha, då är det praktik hela helgen om min rygg/kropp tillåter det.
Slutar halv 3 idag, ikväll blir det hemmagjord pizza och godis på det!:)

En bra Fredag med andra ord.

En bra dag

 



Fika och trevligt sällskap har dagen bestått av.

Nu hemma och ska ladda inför en praktikhelg.

Föresten, FAN vad bra det går att raka sig nu förtiden. Man får typ använda enbart känseln istället för att se med ögonen :P Hm

Torsdag

Lika bra att gå upp tidigt idag när man börjar 7 imorgon bitti på praktiken. Då är jag trött ikväll.
Har praktik hela helgen nu.

Eftersom jag bakat igår så tänkte jag dra mig inåt idag och hälsa på Sandra och Elly och fika lite. Passa på när bägge är lediga. Fixa mammas julklapp också.

Så ser min dag ut.

God morgon

Misslyckat igen

Har stått och bakat hela efterm,blev precis klar. Fick bli chokladmuffins(går alltid hem) och vaniljbullar som blev halvor... Ser jätte roliga ut men jag smakade en och det smakade inte så illa som dem ser ut :D


Tankar

Lite tankar kring jul.
Det är trots allt inte långt kvar. I början på Dec vill iallafall jag ha de flesta klara och inslagna men kan inte påstå att jag är klar på långa vägar.  Det kanske räcker med en var- men jag tycker det känns så fjuttigt på någe vis för i våran familj har vi alltid varit så över generösa med klappar men man måste ju inse att det inte alltid går att hålla på så. Finns varken pengar eller tid till det- eller ens lust. När jag bodde i Oslo var det skitkul att köpa för där fanns det ju butiker som inte finns i Sverige och man jobbade och tjänade pengar.

Viktigaste tycker jag är till Elly och till henne är jag klar med alla.
Det jag mer skulle vilja spendera pengar på i år är julsaker mm. Nu när vi bor i hus och allt- gardiner,pynt. Har knappt nånting och det finns ju så mycket fint. Mathias vill spendera julafton hemma i år säger han- och vi vet liksom inte hur mycket tidigare än 19 januari som han lär vara nykter.!!?

Kan säga såhär också, vi har ett namn på lilltjejen och jag hoppas hon ser ut som en sån när hon kommer för vi vill verkligen ha det namnet. Nu jäklar är det fart på henne där inne, hon får in riktiga sparkar så jag flyger ur soffan ibland och hela magen guppar. Ibland kommer hon åt blåsan så det känns som jag ska kissa på mig.
Gud så vi längtar efter dig, om bara snart 12 veckor kanske du är här hos oss. Inte trodde jag väl att jag skulle få bli mamma så snart. Jag börjar tänka mer och mer på förlossningen hur den skulle kunna bli. 
Det flyger alla möjliga tankar i huvudet just nu- allt från bebis till skolan.
Skulle behöva semester. Svärföräldrarna drog imorse till Gran canaria,vi tänkte först hoppa på sista minuten men kom på att jag får nog inte flyga?

:)


Onsdag

Tänk att när man jobbat natt och ska sova, ja då ringer det alltid nån på telefon. Slår aldrig fel.
Jag ska leta efter bakrecept för jag är så sugen på att baka förstår ni!


Nähä

Jag kan inte baka längre! Nog för att inspirationen till bak har varit väldigt låg på sistonde men när jag väl vill så skiter det sig. Dem 2 senaste gångerna när jag slängt ihop en sockerkakssmet så blir kakan bränd i ugnen trots rätt antal grader och placering i ugn!!


Idag ringde jag och bokade in oss på visning på förlossningen i Karlskoga. 1 dec ska vi dit. Spännande.


Ond rygg

Idag är jag hemma och vilar min onda rygg, svanken/rumpan för att vara exakt.
Det började redan igår när jag tog en promenad ner till praktiken, stannade flera gånger pga smärta. Sen rullade det liksom på under kvällen, mycket att göra och när jag väl satte mig så kände jag av det och fötterna ska vi inte ens tala om. Och jag säger att jag ska jobba typ in i det sista, dec ut men vi får se- trodde faktiskt inte jag skulle få uppleva så mycket "smärta före", kanske i slutet eftersom jag rör på mig så mycket i vardagen men ack så fel man kan ha- hoppas tiden som är kvar på praktiken funkar och att ryggen är snäll mot mig.

Ska försöka få till den sista uppgiften i näst sista kursen och sen är det tänkt jag ska ut och jobba inatt.

Men nu kaffe

Andra besöket



Besöket hos bm gick bra, allt såg och hördes bra ut:)
Blev även informerade om ett "studie"besök på förlossningen så det blir nog en tripp dit framöver.
Dock så startar det förmodligen ingen föräldragrupp då det knappt är några som ska ha barn. Tråkigt.

Har precis avnjutit en ostfralla och ska sätta igång och plugga. Hade hellre lagt mig igen men har kvällen på praktiken idag!


Ingen rubrik

Idag har jag haft många sammandragningar, riktigt obehagliga- inte ont iallafall. O detta är bara början? HJÄLP

Sitter på fk sida o checkar runt..Måste man ha en egen sida för att kolla vilka papper som ska in angående föräldrapenning!! Kunde väl bara stått tycker man...
Dags att ta tag i det för man har hört att det är ett j'kla pappersarbete det där...


Vi har ätit god mat, panerad schnitzel,klyftpotatis.tomat i ugn och egen beasås....
Nu film och GODIS

V 27

För ett antal veckor sen såg jag ut såhär.



Idag går vi in i ny vecka, dvs v 27. Innebär 13 veckor kvar för oss.

Bebis; Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen, bebis testar sina krafter.
38 cm lång och väger omkring 900-1000 g. Står så olika från sida till sida och det varierar väl.

Mamman; Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln.
Det kan vara klokt att redan nu förbereda sig inför förlossningen, kanske har du börjat tänka på vad du ska ha med dig till sjukhuset.
Många kvinnor blir på detta stadium lätt anfådda.


Jag upplever sparkar och rörelser längre upp nu, det är emellanåt tungt att andas och jag kan få väldigt ont längst ner på magen åt sidorna när jag gått för mycket.
Bebis är mest livlig om kvällarna fortfarande och jag kan nästan uppleva det som lite illamående när hon rör på sig så mycket. Det blir liksom som ett tryck inifrån. Har inte kunnat känna någon fot eller kroppsdel än.

More pics

Bilder från igår när jag var barnvakt åt Elly.







Hon var på topphumör igår stora tjejen!

Pics

Sitter hos Sandra än. Elly är lagd och jag snokar omkring på bilder på datorn.
Se vad jag fann.














Lördag

Skitväder på en Lördag!!
Jag och Elly får mysa inomhus då. Ska vara barnvakt idag och jag är grymt sugen på godis igen.
Snaskade choklad,chips och dipp igår men är enormt chokladsugen idag igen. Ett stopp på butiken kanske :) Vägde mig igår igen och jag har inte gått upp något mer än. Fortfarande +3 kg. Hur kommer det sig??


Buhu

Tänker på inlägget som Jennifer skrev om vad som är lämpligt att lägga upp på bloggen osv.
Jag ogillar verkligen tanken på att det är folk man inte känner som läser ens blogg- speciellt nu kanske när man lägger upp magbilder halvt naken eller sen när man fått bebis. Blir så irreterad när jag frågar vilka som läser och man inte får svar. Många vet jag, MEN hur svårt är det att ens skriva sitt namn?
Nää när lillan är född så blir det nog lås på denna!!!

Pics

Åh vad jag gillade promenaden idag- luften var frisk och solen var framme och gav lite värme.
Går i skogen och brukar passera detta



 

Slänger upp lite nya magbilder också för den som är intresserad..









Fredag

Tänk att man kan ha så många läsare fast man knappt skriver nåt. Hoppas det blir mer av skrivandet nu i helgen när jag är ledig. Tänkte informera lite om vad det är jag håller på och läser just nu.
Alla vet väl redan att jag har min andra praktik nu där jag ska få en mer inblick i undersköterskans uppgifter, alltså inte bara den här omvårdnadsbiten som bädda sängar och tvättning osv utan mer avancerade grejer.
Det är inte alltid så lätt att hitta en praktik att kunna utföra dem momenten på men jag hoppas det hinns med under mina 2 veckor som jag har kvar.

Vid sidan av praktiken läser jag nu en kurs som jag egentligen ska läsa till våren men jag hoppade på den för att jag är klar med de andra kurserna vi läser nu i höst och det är ju egentligen bara bra att jag tog kursen nu med tanke på allt som sker nästa år. Kursen heter iallafall Rehabilitering/habilitering. Intressant!
Vilket innebär att efter denna så återstår endast en enda kurs och en enda valfri praktik. Wiieehooo. Hade hoppats på att kanske kunna göra dem med nu detta år men tror det blir lite väl mycket. Får se.

Idag är det iallafall Fredag och hela helgen med ledighet ska njutas för fullt.
Snart ut på promenad i det kalla

Torsdag

Det går i ett nu med praktik osv, inte mycket tid/ork till att blogga. Ha överseende!
Kör sista dagpasset nu sen ledig hela helgen=)

Onsdag

Tråkväder!
Hade kunnat sovit ännu längre men då är jag väl inte trött när jag kommer hem ikväll och ska upp tidigt imorgon.
Dem är inte roliga dem turerna, jobb till 9-10 på kvällen sen börjar man 7 igen.
Men är sen ledig i helgen:)

Glassen igår föresten. Jag har alltid velat äta efterrätten tiramisu så igår köpte jag iallafall glassen. Den smakade päckel, alkohol som bara den ju. Nä fy fan. Tur Mathias köpte ett paket med bara vanilj, jag snodde av han och hällde på tonvis med chokladsås. Kände mig såååå bra efteråt.

Meningen är nu innan praktikkvällen att jag ska hinna plugga och ta mig ut på promenad men känner mig fruktansvärt seg. Får se om kaffet gör susen.

Ha de


Det var den dagen de

En bra första dag på praktiken- det har gått i ett och jag känner det speciellt nu när jag kommit hem att ryggen värker lite och speciellt mina fötter. Mitt schema är jätte bra. Jag är nöjd.
När jag kom hem så tvingade jag ut mig på en promenad i regnet så även Bella fick komma ut lite. Men nu tar jag fan kvällen med GLASS!!

Imorgon gör jag kvällen så sovmorgon blir det allt..... Härliiiishh


First day

Jag är en sån person som alltid måste gå upp mycket tidigare än vad jag egentligen behöver så jag har tid att vakna till,tänka till och dricka KAFFET i lugn och ro. Läsa bloggar,kolla Fb osv osv.. Jag kan inte gå upp, häva i mig frukost och dra. Då är jag inte människa sen! Men jag erkänner, det börjar ta emot att gå upp tidigt. Mörkt,kallt och man sover inte så himla bra om nätterna längre.

Tur jag har kaffet ändå


Idag är första dagen på praktiken. Antar det bara blir att se sig omkring och ta in information, lära känna folk.
Önska mig lycka till!


Bigger and bigger

Om 6 dagar är det dags för ett besök till barnmorskan igen. Ska det vara 3 veckor emellan nu tro.
Spännande att se värden osv igen och se om något ändrats.
Mathias säger nästan varje dag att han tycker magen bara blir större och större. Konstigt vore det väl annars :P


Tänk om

Tänk om jag kunde vrida fram klockan lite så vi får den här vintern och snön som ingen vill ha....
Så julafton kommer. Jag älskar jul.

Min praktik och skola för denna termin är över....   man kan få börja pusta ut och slappna av om dagarna...
Och såklart att Januari kan komma lite fortare....:)

Just nu är jag en stressad person. Inte nog med att man ska få till en heltidspraktik och dessutom hinna med skoluppgifter samt plugga till det medicinska provet så har man jobb utöver det och ska även försöka hinna med att sköta om ett hem och en hund. Jag ser upp till dem som har det så fast ännu mer och klarar av det och inte gnäller om det som jag gör. För jag känner mig stundvis utsliten alltså.

Idag är en grå dag- promenad,plugga och fila mina stackars fötter är ett måste denna dag.

Jo, sa jag att jag jobbat natt inatt?! Tänk om man också här kunde slappna av efter jobbet och sova dem timmar man behöver men man är väl inte skapt för nattjobb.

Gnäll Annso!


Söndag

Söndag och jag kan inte låta bli att känna mig smått deppig. Ledigheten är över- jag ska ut och jobba inatt men så sätter även praktiken igång och jag är såklart nervös för ett nytt ställe och sen vad jag kommer att klara av och inte klara av. Heltidspraktik i 3 veckor i ett sånt yrke är nog inte allt för bra för en gravid kropp även om man är van vid att hålla igång. Vi får se. Vill absolut inte ha någon särbehandling så men jag menar bara på att hur mycket jag än vill få den klar och försöka visa vem jag är så måste jag ta min kropp på allvar.

Idag ska jag måla ett till lager på min byrå, slänga i vinterjackor i tvätt,plugga och förhoppningsvis ta en promenad i det fina vädret.

Ni då?

Ett försök

Till att träna. Satte mig på motionscykeln vilket jag inte gjort sen innan jag blev gravid(någon enstaka gång i början kanske), klarade 20 min vilket resulterade i 200 kalorier. Svettig och jävlig klarade jag inte mer, min puls var så hög kände jag och jag började få lite ont i magen. Men 20 intensiva minuter körde jag!! Bebis gillade nog inte det för hon sparkade och hade sig som bara den!

Lite olustigt med dessa promenader i skogen nu när älgjakten håller på.

Nu ut med den gamla byrån i garaget för målning......

Kram

Ny uke




Vi välkomnar V 26.

Ögonen kommer att öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då.
Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intentiv takt.
Medelkroppslängden är ca 35 cm och barnets medelvikt ligger ungefär mellan 8-900 g.


Renoveringen

Nu är sovrummet klart! Förutom nytt golv som ska läggas och lister ska in. Lite små fix.. Vi är nöjda!

 
Innan såg det ut såhär. Gräsliga blå tapeter och furutaket ska vi inte ens tala om. Vi har gott om furu här inne.


Nästan klart..

 
Klart! typ.. :D

Kärlek!!!

Åh vilken trevlig eftermiddag det har varit. Dock väldigt varm ha ha, att man blir sååå varm som gravid.
Tack för allt trevligt sällskap,fika och presenter =)

Tanja,Sandra,Elly,Maria,Mollie,Jennifer och Bianca.
Och sån goo liten tös lilla B är. Att dem är såå små är svårt att fatta. Jag vågade knappt hålla i henne. :D

   



 


Vår skatt <3  V 26 imorgon

Fredag

Bella äääälskar den här kalla luften, frosten, ja höst/vinter.
Imorse fick hon ett ryck och började springa runt,rulla runt i frosten osv. Min tjej!

Jag sover i soffan nu medan sovrummet hålls på med renovering- o ja soffa när man är gravid är inte skönt. Där hittar jag verkligen ingen bra ställning o jag kan inte sova på mage längre som jag älskar, känns nog mer obehagligt än ont. Är rädd att hon ska bli ihjälklämd eller något :P O dessutom börjar hon knuffas så fort man råkar ligga lite på sidan så lite av magen kommer i "kläm"... Så sidan får väl funka. Men iallafall så vaknade jag redan efter 8 imorse- jippi.

Mathias sover men ska snart gå in med lite frukost och kaffe- så vi kan göra klart i sovrummet. Ikväll vill jag ha allt klart. Städningen tar sin tid de med när man hållt på i ett par dagar.

Kl 2 ska vi äntligen få träffa lilla B och dig med såklart Jennifer, snacka om att man är nyfiken på henne. :)

Sen ikväll bänkar jag ner mig till idol!
Kramis

En vacker morgon



Min historia

Tänkte dela med mig min historia om den dagen jag plussade.
Som ni kanske alla vet så ville ju min karl absolut inte ha barn just nu för att jag inte har ett fast jobb. Det hade han varit väldigt noga med just den biten. Jag tänkte mer att allt skulle ordna sig. Jag ville ju ha men det spelade liksom ingen roll om jag fick det nu eller när jag fått jobb.
Iallafall så hade jag känt mig låg någon vecka,humörsvängningar och en kraftig menssmärta redan 1 vecka innan beräknad mens(o det brukar jag aldrig ha), jag kände på mig något. Så efter en dag utebliven mens bad jag Mathias åka och köpa ett test sen drog han iväg ut någonstans så jag tog testet själv. Dem minuterna var nog dem längsta..... men tänkte ändå för mig själv, ähhh det är ju inget, det har det ju inte blivit innan så. Gick sakta in i badrummet o sneglade snabbt på stickan som visade ett starkt plus. AHHHHHHHHHHHHHHH jag typ bara gick omkring på nedervåningen flera flera varv o nästan grät. Till slut ringde jag min bästa kompis Jennifer och hon fattade på en gång..... efter ett tag kom Mathias hem... nå sa han.. hur gick det..?? lät nästan på han som han visste att det skulle visa negativt. Visade han stickan och han fick det störta leende jag någonstin sett på han.
Efter det var det liksom svårt att smälta. Vi gick liksom omkring för oss själva som zombies och bara JAHA vi ska bli föräldrar... Vi ångrar ingenting och vi ser verkligen fram emot det. Min lilla tjej som ligger i magen som vi längtar så otroligt mycket efter.

Jag mår toppen förutom att jag kan få lite ont i svanken ibland vid vissa ställningar/promenader. Jag har gått upp 3 kg totalt fortfarande och jag går in i v 26 på Lördag.


v16


v18


v20


v22


v25


Torsdag

God morgon

Ska snart iväg och jobba ett par timmar på ett annat ställe som det fattades folk hos.
När jag kommer hem fortsätter vi med tapetseringen.
Ena väggen(en kort sida) blev klar igår. Vi trodde det kanske skulle bli klart igår men insåg rätt snabbt att slipningen tog sån tid.


Snart helg också- jag är ledig förutom Söndag natt då jag ska ut. Passade på att ta den turen då min praktik inte sätter igång förens Tisdag. Föresten, det blir inte Sörgården i Grythyttan utan jag bytte till Gillergården istället. Känns ändå skönt att vara på plats här.

Imorgon får vi ses vi tjejer och mysa och snosa på lilla B. Gud så jag längtat=)

Kramis


:)


Nu kör vi igång

Idag har vi varit hos brorsan och hälsat på, han har flyttat till en etta precis. Vi tog med oss fika.

  

 

 

Delicatobollarna är det godaste som finns tror jag! Kan smälla i mig hur många som helst, dock tog jag bara en enda idag och var sen ute på lång promenad i det fina höstvädret!=)

Efter lite ärenden ute så ska vi nu sätta igång med tapetseringen.
Jag får panik i röran här inne. Möbler överallt och skitigt är det. Pedant som man är.

Hörs


Kaaaaallt

Sov hos syster inatt, däckade runt halv 10 igår kväll. Elly vaknade kl 7 imorse- alltid samma tid. Stod upp och bara babblade.... :D

Nu är brasan tänd och vi ska äta frukost. Sen vette fan vad dagen har att erbjuda.
Ska hämta tapeterna iallafall, för idag ska dem upp. :)

Ser fram emot besöket hos Jennifer och lilla B med bruttorna när det nu blir:)


Ingen rubrik

Har egentligen ingenting att skriva förutom att jag är så trött.
Jobb,skola,jobb.. typ..
Hem en snabbis för att äta och plugga!

Så är det!

Måndag

Hej och god morgon

Stod och målade hela efterm igår. En enda strykning i sovrummets tak. Blev klara halv 8 igår kväll. Idag kör vi på en andra strykning och förhoppningsvis den sista!


Ciao


Ikväll då....

Är jag ledig
Mys på hög nivå
tacos
film
godis

Thats it


:=)

Handlat tacogrejer+godis tills imorgon! Har även dammsugit och gjort lite uppgifter.
Sitter nu och lyssnar på musik och känner hur bebis bara hickar och hickar.


Lördag

Ni undrar väl förstås vad jag gör uppe nu efter ett nattskift.?
Alltså jag har säkert skrivit det tusen gånger att jag har så svårt att sova när jag kommer hem. Vanligtvis stiger jag ju upp runt 9 halv 10 kanske och komma hem halv 8 från jobbet känns bara knepigt för att då krypa ner. Men nån/några timmar brukar det allt bli. Men får nog lägga mig nån timme sen för jag ska ut även inatt.
Sandra frågade om jag skulle med till mormor idag i Nora men jag orkar bara inte flänga omkring idag.
Ska softa, ner och handla, ta en lång dusch,dammsuga och kanske plugga lite. Njuta av dagen hemma ensam. Min karl drog iväg här för ett tag sen. Han och hans far ska sätta snökäppar i Björksjön och drinkling some beer of course. :P

Imorgon är jag LEDIG och den ska fan spenderas i soffan utan några måsten:=)
Men nu välbehövligt kaffe. Åhh kaffe TACK för att du finns.


Alltid lika kul

En lugn och skön dag på både ikea och Marieberg, lagom mycket folk.
Men nu är byrån och hyllan köpt. Plus en ny filt till soffan, en riktig mysfilt, stor och fluffig!

    

Overall,mössa,strumpbyxor,cardigan och en klänning till lilltjejen.

Till mamman blev det endast detta

 
En bok- som jag längtat efter en bok. Samt peelinggrejer.

Sen var vi in på byggmax och köpte takfärg till sovrummet och kvistlack.




Nu ska jag slänga ner mig på soffan och vänta tills det är dags att dra till jobbet!

Kram


V 25

Bebis; I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm och vikten är 800 g.
Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud.
Barnet ligger och växer och mognar.

Mamma; På en del kvinnor börjar det synas nu att hon är gravid medan andra fick mage för länge sen. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare(inte för mig än).
Många börjar även få kramp i benen (har jag haft några gånger), riktigt obehagligt.


Snart far vi iväg till Öret älsklingen och jag. Ikea,byggmax och förhoppningsvis lite shopping och lunch på Marieberg=) Ikväll ska jag även ut och jobba natt. Likaså imorgon.

See ya

Mysväder

STORM men vad gör väl det när man kan sitta inne med tända ljus och mysa med mina 3 <3 Fast bebis fattas ju. Jag ser fram emot en härlig vintertid med massa mys med henne och de andra på hemmaplan=)
Jag vill se henne, se vem hon är lik, hålla om henne och pussa hennes goa kinder, höra henne, snosa tätt intill mig. Denna väntan alltså.


SHit vad min spegel är skitig! =0)

Iallafall går jag in i v 25 imorgon. Tänka sig. 25. Nyss stod jag knappt på 20 känns det som. 15 veckor kvar alltså.


Idag har jag en pluggfri dag- ska bara vara.
Får se om vi åker till Örebro imorgon och ikea.

Sovmorgon

Idag sov jag länge. 11 vaknade jag och då somnade jag redan efter 10 igår kväll.
Jag och Bella låg och kollade på mannan som kan tala med hundar.
Hon älskar det programet! Hon kan sitta ett helt program och kolla.
En del säger att hundar inte alls kan se tv och inte förstår men tro mig hon kan det. Hon kollar ibland långa stunder även om det inte är hundar på.

Det var skönt att få en sån lång sovmorgon- ska ju ut och jobba inatt. Får se hur länge till jag klarar av att jobba nätter. Mitt mål är såklart att jobba så länge som möjligt men jag känner av nu när jag går promenader eller går upp ur sängen att det gör ont bak i svanken ner mot rumpan och längst ner i magen på sidorna ner i ljumskarna.  Och jag vill sååå gärna fortsätta med mina promenader. Jag går varje dag(om jag kan) i skogen. Och det känns helt underbart. Jag vill fan inte slappa till mig bara för att jag är gravid. Jag vill vara den som jag alltid varit.

Idag ska jag fortsätta plugga. Det är ett måste! Och "storhandla" lite..

Kram


Mer utgifter:)

Jag har tänkt göra en beställning från Ikea.
Denna bebishylla vill jag ha, jag har redan skötbordsöverdel. Behöver komplettera med lite saker/nallar bara.

HENSVIK Skåp-/hyllkombination, vit Bredd: 75 cm Djup: 41 cm Höjd: 161 cm

Denna byrå ska in i sovrummet medans min gamla fula(som jag ska måla vit) ska in i bebis rummet.
Mycket vitt alltså.

HEMNES Byrå med 3 lådor, vit Bredd: 110 cm Djup: 51 cm Höjd: 97 cm


Nä, nu ska jag steka pannkakor. Som jag längtat! Är sugen varje dag på det.
Kram


Oväntade utgifter

Ja, sånt är väl aldrig kul!! Man liksom smider andra planer- positiva planer som man tror ska bli genomfört inom en snar framtid och poff säger det så dyker det upp något annat som är en ganska stor kostandsfråga.
Man blir liksom och undra ibland,speciellt vid sånna här tillfällen HUR i helvete man ska ha råd med en bebis. Helt ärligt. Tankarna snurrar i skallen på mig.... Menar, min inkomst blir ju inte ett dugg bättre än vad den är nu och nu är jag bara vikarie! Ja herregud.

Jag pratar såklart om kostnader till huset.
Sotaren är här och nu babblas det om att börja spara ihop.. jag vet inte. Men så är det ju med hus... Men kan ändå inte låta bli att bli sur. Ahhhhhhhh ge mig vinst på något. Varför kan inte en annan ha tur i pengar och vinna något för en gångs skull!!


Näää ingen bra dag detta!!

Tisdag

God morgon
Själv är jag sjukt trött idag.
Upp till skolan idag.

Skriver mer sen


<3






Effektiv jag är ibland

Jag har suttit hela dagen och kämpat med diverse uppgifter.
Nu tar jag fan kvällen!
En promenad i skogen har jag också hunnit med.

Praktiken ordnad. Det blir i Grythyttan så det blir spännande! Väntar på schemat...

Nu kryper jag ner brevid min karl.

Ciao

Mitt besök hos bm

Gud så glad jag blev att allt såg så bra ut. Mina värden var toppen, jag behöver inte börja med järntabletter då jag ligger lång över det normala :)
Jag har gått upp 3 kg totalt.
Bebis hjärtat lät jätte bra=) Det var coolt att höra! Nästa besök är om 3 veckor.




Nu ska jag plugga sen ut på långprommis!

Måndag

Morrn!!
Jag försöker ringa min chef här på morgonkvisten.
Börjar bli desperat. Ska ut på praktik om 2 veckor och jag vet knappt nåt. Jag blev placerad i Grythyttan(smart då jag inte ens har ett körkort) dessutom blir det ju dyrt om man ska pendla i princip varje dag. Jag menar, vem har sagt att jag har dem pengarna?! Och bussförbindelserna är väl inte dem bästa kanske, speciellt inte på helgerna.
Jag försöker få en plats här i kommun istället men ena stället hade fullt redan och det andra har jag ringt till i flera dagar utan någon respons så ja i ett desperat försök ringer jag min chef för att kolla av läget lite. Vill gärna få mitt schema hemskickat i tid också. Men det är jag i ett nötskal(nej då, jag brukar ha saker klart i tid), dock fick jag för mig praktiken skulle äga rum mycket senare.
Iallafall så ska vi gå med en undersköterska denna gång och göra lite mer specifika uppgifter som hon gör(men också omvårdnaden som vi gjorde i praktik nr 1).


Snart ska jag iväg till barnmorskan för första gången sen inskrivningen. Mathias blir med :) Nervös men spännande!

Kram


Gahhh

Har vräkt i mig pizza och choklad. Känner mig hemskt ful och tjock!
Vill ut på långpromenad men har verkligen ingen energi till det.
Vill bara lägga mig i ett varmt bad och sen ner i sängen med ännu mer tjocklad.

Men man måste ju få ha sånna dagar också. Visst!

=(

Tidig morgon

Är det meningen att man ska börja tvivla på sig själv i rollen som mamma redan nu?
Jag kan bli så arg på mig själv- jag kommer på mig själv med hur jag är ibland med Elly.
Har jag tålamodet? Blir jag en bra människa med barn?
Jag har typ inget tålamod och är jkligt envis..


Imorse vaknade fröken 7 precis som vanligt. Det var mörkt ute och ja, jag var väldigt trött.
Vi gick upp och gjorde iordning välling och myste/lekte en stund innan vi tog en promenad till Sandra. Och här sitter vi nu. Ska dricka kaffe och äta frukost.
Mycket roligare för henne att vara hemma med alla hennes leksaker. Jag har ju inget!

Vet inte vad vi ska göra idag.. Undrar om dem äger en kratta- isåfall kan man gå ut och kratta löv!?

Men nu KAFFE

Slut

Jaha, Kopparbergsmarken är också över för i år. Det har varit otroligt mycket folk och otroligt varmt idag.
Jag har letat och letat efter en cool bebis tshirt men den minsta storleken som fanns var 70. Inge kul alltså!
Och inga miniraggsockor fann jag heller...
Nee, det enda Sandra och jag har gjort idag är och äta....
Först stannade vi hos Eriks syster på mat. Åt lasagne... Elly busade... och lekte..

 



När vi sen kom ut på marknaden så började vi med att ställa oss till korvkön så att säga. En korv med bröd gick ju snabbt i... resulterade i ännu mer hunger för det var ju bara en aptitretare. Så iväg till våffelståndet.... av den Belgiska(inte goda våfflan med grädde och sylt på) åt vi knappt upp vilket gjorde oss irreterade och ännu mer hungriga så sista stoppet var till Langos. Är inte jätte förtjust i det men det gick i och jag orkade inte med fler köstopp. Iallafall så känns det som vi bara ätit idag. Är väl iofs trevligt det med :)

Nu är jag trött och inväntar Elly som ska sova kvar här inatt.

Så godnatt med er. Nu tar vi kvällen här

Marknadsdag


Detta fick vi av våra grannar igår som tack för hjälpen med hundvakt tidigare.
Chokladen var(precis som jag trodde) gooood. Mäktig dock och det är väl iofs bra!
Idag ska jag ställa mig på vågen innan frukosten åker i....

Kl är snart 9 på morgonen- dimman ligger över oss.
Kaffet är färdigkokat och ja, jag ska väcka min snarkande karl och sen bege oss på marknad.
Kommer bli fint väder så undrar vad man ska ha på sig.

Inatt sover jag över hos syster för imorgon ska jag vara barnvakt.

Kramis

RSS 2.0