Marken

Igår drog vi till svärföräldrarna och spenderade natten där. Vi hade tänkt oss en kväll med lite gott dricka och fia med knuff men så blev det ikke. Vår tös var antingen väldigt övertrött eller ont i magen för sova i resesängen där ville hon ej, hon skrek till och från i 5-6 timmar. Vi var tvungna att vagga henne i vagnen och ha henne nära oss så mycket till egen kväll blev det ej men klart det kommer sånna kvällar också. Natten har även den varit orolig. Idag bjöds det på ärtsoppa hos Mathias mormor( jag äter inte det) och sedan for vi på marken i Kopparberg, lillan sov 4 timmar i sträck, helt slut. Och trött även när hon vaknade och sussar nu.
 
Mathias kusins dotter och vår tjej leker lite. Nyfikna tjejer.

Nytt igen

Lite nya plagg finns i min garderob nu.  Ett par läckra bikinitrosor från nelly samt en klänning men den gillar jag ej så mickan får den(om hon vill ha)? Eller om någon annan vill ha:)
Beställde även en blus/topp idag med spetsdetaljer från Nelly. Jag älskar den butiken. Om man bara vore smal!!
 
 
Lite andra pics
 
 
Liten vill så gärna vara stor :)

Storstädning har pågått

Dem senaste dagarna har jag befunnit mig i min brors lägenhet,passat barn eller fixat där inne. Sett ut som ett bombnedslag. Nu är han i Turkiet och har fyllt år så Sandra och Stoffe som gjort mest, storstädat och haft sig, slängt möbler på tippen och inskaffat blommor och lite inredningsgrejer.
Igår invigde vi lägenheten och fikade. Har inga före och efter bilder.
 
Min gumma är nyfiken på katten.
Elliot
Morbror Stoffe(totte som elly säger).. här fikas det. Elly ska ha en av varje fast hon inte ens äter upp det :P
 
Här mys det =)
 
 
Lägenheten blev iallafall super fin! Får nu bara hoppas att det håller sig så också.
 
Nu är det helg. Kopparbergsmarken imorgon och idag funderar vi på att packa ihop grejer och åka upp till svärföräldrarna och sova kvar där. Får la se.
 
Kram

<3

Du ligger i min famn och slumrar sakta in.
Jag kan inte förstå att du bara är min.
 
Jag rör försiktigt vid dig och smeker lätt ditt hår.
Jag räknar dina fingrar och sedan dina tår.
 
Hur kan något vi skapat vara så perfekt.
En ovillkorlig kärlek, du i mitt hjärta väkt.
 
Den biten av mitt hjärta du tagit av mig kan aldrig ges tillbaka, den tillhör bara dig.
 
 
 

Onsdag

SKITVÄDER
Fy vad jag ogillar såna här dagar när man knappt kan ta sig ut!
 
Både hund och bebis blir rastlösa och bebis små grinig.
 
MEN kl 2 kommer Mathias hem så vi får väl hitt på nå.
 
 
 
 
Trots ljus både fram och bak på cykeln var jag livrädd när jag cyklade hem från jobbet igår kväll halv 10. Måste ju cykla genom en hel del skog innan vårt hus tittar fram.=) vart man än kollade såg man konstiga figurer eller läten. Buhu
 
Igår kväll klarade min kollega körkortet. =) Det är såna gånger man blir sur på sig själv för att man aldrig tar tag i det men jag ska vara ärlig, hade jag haft pengarna att faktiskt angagera mig i det minst 1 gång i veckan så hade jag kört på, men med min usla mammapenning funkar inte det. Man var dum som sagt att man inte gjorde det långt innan när pengarna faktiskt fanns där. 2014 går min halkbana ut och det vore för jäkla trist att göra om den för den tyckte jag var bra dryg! Jag väntar fortfarande på att Karlskoga ska komma hit igen och köra och ha teori men dem verkar inte vilja komma. =/
 
Ciao
 
 

Promenader i massor

Eftersom det har varit strålande väder idag(då vi tänkt varit på hemmaplan) så bestämde vi oss för att vi ändå ville göra nåt jag och lillan så vi tog med oss Bella och gick till Sandra. Lekte lite och ut på promenad och sedan dit igen för att äta lite mellis bestående av frallor med pålägg.
Olivia har sovit 20 minuter idag så det blir strax bad och läggdags för henne. Jag och Mathias ska äta rester(tacos) och invänta tvtime.
 
Lite pics här bara!
 
 
 
Måste bara lägga upp ett kort på min dotters frisyr/hår. Det ser bara för roligt ut!
 
 
 
 
Tjohej

Helgen

Helgen har varit kort men händelserik!
I Fredags bestämde Mathias och jag oss för att utnyttja mitt presentkort på Loka för att äta frukost(han är inte mycket till bad och spa osv) så på Fredag kvällen kom Olivias Farmor och Farfar och hämtade henne, hon skulle sova hos dem så vi i lugn och ro på Lördag morgon skulle bege oss till Loka.
På Fredag kvällen satte vi oss vid köksbordet och spelade yatzy,fia med knuff och kortlekar, dukade upp med lite chips och en öl.
På Lördag morgon vaknade jag som ett barn på julafton kl 6. Puh. Blir alltid så när nånting ska ske om så bara en mysig frukost.
Väl där inne fanns ju hur mycket som helst. Vart skulle man börja? Ta allt men lite? eller sikta in sig på det man helst ville ha. Jag tyckte att jag tog lite av allt men jag blev mätt och fick därför inte i mig av yoghurt o det där utan ville spara mig till "efterätts" pannkakorna med sylt och grädde och frukten. :) Vi blev iallafall bjudna på frukosten(av våran kära granne) som jobbar där så presentkortet fick jag behålla och förlängde det i 2 månader så nu är tanken att jag och Sandra ska dra dit en Söndag och bada och lyxa till det(en present till henne) då hon fyllde år igår.
Efter frukosten igår inväntande vi våran tjej som skulle komma hem runt lunchtid. Innan dess tog vi en lång skogspromenad med Bella. När Olivia kom hem åkte vi till Sandra, med oss hade vi smörgåstårta och lotter&choklad till henne. Mamma var där :)
Efter några timmar där for vi hemåt och försökte underhålla en trött och rätt grinig unge, hon la sig redan kvart över 6 igår kväll(helt slut) och vaknade strax före 9 imorse(välling bara kl 6 imorse).
 
Idag blir det inte mycket gjort, några promenader och så bara. Mathias ska stapla ved!
Ikväll kanske bingolotto och tacos=)
 
 
 
 
 

Helg

Jag är så van att stå upp mellan 6-7 på mornarna att jag till och med dem gångerna Olivia faktiskt sover längre vaknar "pigg" den tiden iallafall. Jag bestämde mig för att gå upp ENSAM och dricka kaffe i lugn och ro.
De andra sover som stockar än.
Min unge har alltid sen födseln sovit jätte mycket och blivit trött snabbt. Nu kanske hon går igenom en period, vad vet jag men sen några veckor tillbaka sover mycket mindre, hon hoppar över förmiddagsluren ibland och vill knappt sova i vagnen ute längre, så jag har börjat lagt henne i sin säng och där sover hon kanske mellan 30 min-1 tim. 
Men hon roar sig ju själv mycket bättre, leker och upptäcker saker. Bästa stället att leka på är i badrummet med sopkorgarna och min hårborste. Hm...
 
Idag är det Fredag! Älskade helg.
Helgen blir lugn, imorra fyller Sandra år så blir lite småfiring.
 
Kramis
 

Ute dag

Ja idag har man tryckt i sig fika till förbannelse! Wienerbröd,kakor och kladdkaka med glass, vilken god nyhet!
Men jag har även gått mycket idag. En promenad inåt imorse för att träffa Jessica,James och Sandra m Elliot, vi tog en walk i solen=) De små fick även gunga lite.


 
Måste lägga upp lite bilder på grejer jag köpt tidigare...
 
 
Skor till lillan och sandaler till mig. (semestern)
 
Nagelack till mig och en badanka och ett par haremsbyxor till lillan(semestern)
 
En svart enkel tunika och ett par skor till mig
 
 
 
Ett par leggins och en tröja är på g till henne också.
Och nu har jag även lagt i nytt i varukorgen på HM. Farligt detta!

Promenader

Det blir några varje dag, dels för att få komma ut och få luft men också rasta Bella och få motion. Går ungefär 2-3 promenader varje dag,.
 
En blöt Bella
 
En glad tjej på väg ut=)

Tisdag

Numera står Olivia mer stadigt och hon släpper taget vart hon än står. Hon vickar på fötterna så hon vill ju gå men så fort hon försöker så tippar hon framåt.
 
 
Dessa blommor fick jag igår av Mathias. Även choklad som vi åt upp till skilda världar. Bra man är!

mmmmm

Här har vi en tjej som fullkomligt älskar smör! Hon blir alldeles till sig när hon får rån med smör på. Slickar av det först. Sen äter hon upp rånet.
 

Familjelördag

Hello
Igår förmiddag tog vi först en tripp till Björksjön och hälsade på Olivias farmor och farfar, fikade och pratade.
På eftermiddagen kom Sandra med familj hit.
På kvällen kollade vi några avsnitt av skilda världar. Runt 8 halv 9 tog Mathias mopeden upp till grannen några timmar och jag la mig tidigt.
 

Lördag

Ok jag är vanligtvis emot nässpray,alvedon osv. Jag vill självläka. Det är ju inte jätte jobbigt att vara förkyld menar jag. Jag går ut och tar luft, då brukar det bli bättre, eller dricker te med honung. Men när det går så långt att jag inte kan sova, utan ligger och vrider och vänder på mig i timmar för att huvudvärken är så PÅ då får det faktiskt vara nog. Igår natt tog jag en alvedon och efter en stund somnade jag in gott.  Sov hela natten. Vaknade 7 av lillan som pratade och lekte i sin säng.
 
Ser att himlen är blå och att solen ska värma oss idag. Kan inte bli en bättre Lördag.
Sandra med familj skullle ta en promenad hit senare idag. Blir en riktig familjedag.
 
Och igår kväll dukade vi fram lite chips,dipp och choklad. Gick inte att äta. Kände inte smaken alls. Det var störande och jag blev så besviken. Istället fick jag hårmassage så det gjorde inget. Halv 10 var jag i säng fast jag inte kunde somna.
 
Lillan kryper omkring överallt förutom här inne vid tvn och hennes leksaker. favoritplatsen är badrummet där hon rycker tag i sopkorgarna...
O gärna bellas mat och vatteskål är roliga.
 
Ciao

Veckan som gått

Den har varit lugn eftersom lilltjejen är förkyld, nätterna har varit små jobbiga då hon ständigt vaknat, vi har varit som zombies och Mathias har haft förmiddag, nu börjar hon bli något bättre medan jag istället är förkyld med rethosta.
Vi har hunnit med massor med promenader och träffat Sandra med familj..
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Förkylningen har gått över till mig. Visst, Olivia är små snorig och har hosta än men hon är bättre- jag däremot.. Det kliar i halsen,täppt i näsan,huvudvärk och trött. Ändå är jag uppe före min dotter som sussar gott.
Fint väder idag. Älskar sånna här mornar.
Idag ska vi till Bvc och få 1 års sprutan inför resan i Oktober.... fatta!!Vi åker snart....
Måste kolla igenom vad och OM jag har sommarkläder, annars lär jag ju beställa billigt skit...
Har lillan en egen liten resväska eller packar man henne i vårt?menar, ska ju ha med lite mat och så också.
Hennes pass har iallafall kommit vilket känns skönt att ha fixat.
Sen kom jag på en till sak, att jag varit så stressad över jul, men jag kan ju faktiskt ordna åtminstonde några klappar på resan. Lite roligare dessutom.
 
Frukosttime

Klaga

Jag måste få klaga men jag är absolut inte sur eller arg.
Men varför är det alltid synd om dem som ska jobba? dem måste få sova, dem måste ta det lugnt..
Menar, för mig är det rena semestern att komma till jobbet. Jag går upp nästan lika tidigt som Mathias när han jobbar förmiddag och ska då ha mitt barn + hushållssysslor hela dagen.
Ändå får jag dåligt samvete om jag överöser han med saker när han kommer hem, tex sitt barn.
 
Att ha ett barn är underbart men också påfrestande och jag kan ärligt säga att jag är totalt slut om kvällarna..
 
Så, det var det klaget, nu kan ju ni lägga kommentarer för det kommer ni säkert göra om detta inlägg :S
 
Dags att leka/ta hand om ett snorigt barn, ge mat/tömma maskin,dammsuga,plocka ner tvätt,lägga i ny tvätt,rasta hund,laga mat,underhålla barn och däremellan ANDAS.
Men som sagt jag älskar min dotter och jag älskar att ha henne!!

En snorfia

En riktig snorfia med blandat humör har vi här hemma idag.
På förmiddagen lekte hon fint men nu på eftermiddagen har det varit sämre, tog en 40 min promenad här nyss(tycker det är kvavt ute). Det gillades!
 

Förkylning

Då blev det som jag trodde, efter att ha träffat en förkyld Sandra och Elliot(inte Elly denna gång) så är nu min lilla tjej dunderförkyld. Anade det var något då hon vaknade hela tiden igår kväll och inatt när hon vaknade kl 3 lät hon hemsk, ner och tog droppar och gav henne en flaska välling så somnade hon om brevid mig men resterande sovtimmar var oroliga och jag har nog inte fått många timmars sömn.
Hoppas hon får vaccinera sig ändå på Torsdag!
 
Måndag igen, ogillar dem.
Mathias jobbar förmiddag denna vecka. Funderar på vad vi ska hitta på i veckan.
 
Blir iallafall skärpning med kost och motion, ska in nu och titta efter recept utan kolhydrater(eller åtminstonde minska det). Sugen på hemmagjorda biffar med kantarellsås! Får se om ica bladet har något erbjudande!
 
Kram

Mat och dryck

Lite spontankväll igår. Kom på att vi ville göra något så lillan fick vara hos sin farmor och farfar.. 
Mathias och jag drog till Samuel och tog en öl sen ner till Christinas på mat, våran granne Rikard var också med.
Maten var jätte god. Beställde in vin glas efter vin glas och blev allt mer berusad.
 
 
 
 
Runt 1 halv 2 tiden tog vi taxi hem fast hemma hamnade vi ju inte utan hos grannen på en öl och vips så hade jaccuzin fyllts upp och där i låg jag och min älskling och njöt =)
Hahah så vid 4 imorse tror jag vi ramlade innanför dörren, sletna och trötta.
Vi sov till 12 idag vilket var behövligt.. Snart snart ska vi åka och hämta hem våran tjej.
 
 
Kram

Fullt upp!

Igår var vi hos Sandra och de andra nästan hela dagen.
Min unge var INTE på bästa humör, efter ungefär 20 min efter att hon vaknat så drog hon igår sin sura min och sitt dåliga humör. Men när hon kom hem sen på efterm var hon hur glad som helst. (sitt hem, sin tv, sina leksaker,sin lukt, hennes allt. )
 
     
 
 
Olivia vaknade redan kl 2 igår på dagen så hon var dyngtrött igår kväll. Vällingen fick hon halv 7 och då däckade hon.
Vi vuxna(mamma är ju här) tog på hunger games vilket var sådär och åt lite gott.
Nu sitter jag här med min gumma medan de andra sover.
 
Dags att börja med frukost och göra sig iordning inför marken.
See ya

Fikadate

I förmiddags tog jag och Olivia en promenad inåt för att träffa Sandra,Elliot,Jessica och James. Vi fikade och strosade omkring i höstsolen=)
 
 
 

Underbar höstdag

I förmiddags tog vi en tur till Karlskoga och fixade passet till Olivia. 350 kr för ett man säkerligen bara får ha några år. herregud! Rena råneriet!
Svängde sedan in på Mcdonals och köpte en varsin hamburgare och en kaffe och så hemåt.
Har hunnit med och tvättat sängkläder och gått en power walk så lillan skulle somna.
Håller nu på att laga en köttgryta annars en lugn dag.
 

En regnig Tisdag

Vilket tråkigt väder. Kallt och blåsigt! Vi har iallafall trotsat det och varit ute på 2 raska promenader. Vi behöver luft.
Annars har vi lekt en hel del, lillan tränar hela tiden på att stå själv och det funkar oftast. Hon är super duktig.
 
 

 
 
Idag har jag ätit en het kassler wok med nudlar. Fasiken så gott.
Funderar på att steka plättar till kvällen och se en romantisk film(passar på när Mathias jobbar). :)

Bvc dags

 
8050 väger du nu och är 68 cm lång.

8 månader

Idag är det den tredje, inte bara Micaelas födelsedag utan min dotter blir också 8 månader.  Fast det har känts som hon varit 8 och skulle bli 9 men icke.
Iallafall så händer det så otroligt otroligt mycket. Hon säger numera papapapapapapa och andra små konstiga ljud. Hon vet vart tex lampan är och bella. Hon kan klappa händerna(ibland), hon kryper för fullt, ska på allt, kan stå själv utan stöd i upp mot 15-18 sekunder men oftast små små korta stunder, börjar förflytta sig sakta sakta runt möbler, skrattar och ler nästan jämt, speciellt mot Bella.  Älskar mat och dess tillbehör och favoriten är pureer och majskrokar. Ja alltså man skulle kunna skriva hur mycket som helst, jag fullkomligt älskar att se henne utvecklas och växa upp. Hon ger oss så otroligt mycket kärlek, hennes känslor börjar komma fram och hon är en envis liten tjej. Jag väntar med spänning på dem första stegen, hon känns nära men ändå vet jag att det kan ta tid. Men hon är så duktig, hon ska promt träna,träna och träna. I sängen innan hon ska sova på kvällarna ställer hon sig upp hela tiden och släpper taget.
 
 
 
 
Den sista Augusti blev Bella 2 år. Tiden går verkligen!
 
Vi har ansökt om dagis plats fast jag inte alls vet när jag vill sätta henne, antingen till våren eller till sommaren. Jag ville ha på ur och skur dagiset av 2 anledningar, 1; nära oss. 2; Jag tycker om frisk luft och att dem är ute mycket. Men det var tydligen för äldre barn vilket jag iofs kan förstå.
Sökte privat till pyret för att jag gillar att det är nystartat och fräscht med unga förskolelärare OCH att både Elly och förmodligen Elliot kommer att gå där är bara en fördel. Nackdel är att alla dagisplatser är lite långt ifrån oss och veta att jag ska konka ut mitt i vintrarna med barnvagn/pulka hela vägen tar emot ha ha.  äh vi får väl se hur det blir. Det enda jag vet är att jag vill ha ett fast jobb!! Blir tokig snart av att inte veta, vill ha en ekonomisk framtid. Snart blir det att gå in på Nav.no och checka undersköterske jobb och dra!! Spara pengar så jag kan gå en privat spa utbildning.
 
Idag är det dags för bvc och hörselkontroll. Jag ska ta kontakt med kommunal(jädrans pappersarbete) och handla, sen är det dags för karln att jobba och vi andra ska vara på hemmaplan.
 
Kram

RSS 2.0