Fredagshäng hos syster

Sol,moln,sol moln. Så har denna dag sett ut. Men barnen har härjat o badat pool!

Helg

Moster Monica!! Receptet på gratängen är enkel.:)  Lägg broccolin i en form och vispa ihop ägg med grädde/mjölk o kryddor sen släng på det på gratängen o sen västerbottenost!=)
 
Fredag och sol. Ska strax bege mig till syster och spendera dagen med henne och barnen. Promenad,fika och kanske poolhäng för de små:=)
 
Ut o jobba inatt sen!

Lax

Idag gör jag goood mat. Broccoligratäng med västerbotten ost,lax och en liten grönsallad. :)
Kan absolut tänka mig ha denna gratäng istället för potatisgratäng osv. Västerbottenosten gör verkligen sitt!

Schemat!

Då var det Torsdag redan. Fått veta att sommarschemat äntligen är på plats på jobbet. Då jag jobbar kvällen idag så ska jag sitta fastklistrad vid det,titta och pussla ihop. Behöver vara ledig nåt/några tillfällen och har jag tur så finns det det kanske några som kan och vill byta.
Ja ni som har semester varje år, är riktigt avundsjuk. Speciellt nu när man har barn. Vi får inte ha ledighet längre som sommarvikarier, söker vi jobb så ska vi också jobba. Så fram till att jag fått fast och faktiskt får semester så ska jag jobba år efter år. Ingen semester med familjen inte!=/ Det känns verkligen trist men vad gör man?
 
Olivia börjar bli förkyld och vill inte alls leka nu på morgonen. Bara sitta hos mamma och gosa. Har redan lagt henne. Hon ska till sin farmor och farfar imorgon och sova kvar till Lördagen. Jag ska jobba natt och Mathias bort med jobbet.
Hoppas hon inte blir sämre.
 
Vi hörs!

Fisan


Onsdag

Har varit hos Sandra under dagen. Beställt klipp och färgtid innan midsommar och handlat. När barnen kom hem från dagis så har vi fikat och lekt med lera. :)
 

Shoppingdag

Tog bussen med syster efter nattpasset igår.(jag har ändå sjukt svårt att sova efter ett nattpass) till Örebro för shopping. Behövde kläder till mig själv men som vanligt när man behöver nåt så hittar man inget. Lite till Olivia och så en topp/halsband/krimskrams till mig.
Trevlig dag som avslutades med ett glas vitt i handen på uteservering. Varm dag!
 
Snart dags att bege sig mot dagis sen fortsätter jag till syster som ska färga mitt hår, eller utväxten iallafall.
 

Gos

Bella älskar kvällarna, när lillan lagt sig och hon får vår hela uppmärksamhet:)

Summer

 
Trots blåst som faktiskt har varit ljummen så har vi njutit för fullt ute. Men vad trött man blir av en hel dag ute. Nu ligger vi framför disney med fläkten på det högsta:) Snart ska Olivia i säng och vi ska grilla=)

:)


Våran helg

Som jag precis skrev på status på fb så har den här helgen varit toppen!
Igår åkte vi in till kvinnersta dagarna, men det var väl ingen höjdare, vidare till hamburger ställe och åt, sen till mamma på en snabb kopp innan vi for hemåt. Vi var inställda på en tvkväll och Mathias skulle egentligen vara chaufför men blev inställt men vi var sugna på att göra nåt annat. Så vid 5 tiden drog vi till Saxholm på grillat och trevligt sällskap=) Olivia var med så det var lugnt. Trodde hon skulle slockna i vagnen då hon bara sovit en kortis i bilen men nä hon skulle promt vara uppe med oss, leka med hunden och kuta omkring. Hon var iallafall på jätte bra humör men väldigt övertrött.
Runt halv 11 åkte vi hem och hon slocknade på en gång, vi strax efter.
Sovmorgon till 9 =)
 
Mors dag idag. Jag har tagit fram tårta och väntar på svar ifall vi ska till Björksjön till Mathias föräldrar på fika.
 
 
 
 
 

Grillat

är gott

Fredag


Kusindag

 
Kusinerna har redan hunnit fått Fredags gott. Ett varsitt kinderägg och jordgubbar.
Nu drar vi ut och leker.
I eftermiddag ska vi till Pappa och fika, fira att Ingela fyllt år.
 

Torsdags lunch och regnig promenad

Denna vecka har verkligen innehållit regn och tråkigheter. Blir lätt så när man inte har fast jobb och det INTE är sol(för då är man ju ute nästan hela dagen) Tv,dator en hel del o det märks på min rygg,nacke o syn. =/
 
Mathias och jag åkte till Kringlan och åt lunch idag o snart är det dags att traska ut i regnet för att hämta Olivia. Brukar cykla men vill att Bella ska få en ordentlig promenad.
 

Suck

Oj vilken dag. Eller förmiddag ska jag väl säga. Åkte in till Karlskoga direkt efter dagislämning, hade tänkt köra men hade så ont i kroppen så jag kände mig inte Ok att köra. När vi kom dit så gick vi in på Intersport,köpte skor till Mathias sen in på köpcenter och Lindex, fyndade lite både till Olivia och födelsepresent till Elliot. Vidare till Max för lunch men den fick vi kasta i oss för vi hade ca 15 min på oss(såg vi) till besiktningen. Vi hann precis. Men därifrån kom vi inte på en gång iallafall. Bromsarna funkade inte(nu är inte jag ett dugg kunnig på bilar men nåt med bromsarna gick sönder när de testbromsade så vi fick inte åka en meter med den. Som tur var Sandra och Erik där inne(sandra hade haft körlektion) så jag åkte med dem hem, var stressad som skulle hämta på dagis kl 2. Mathias var kvar och försökte få in bilen på en verkstad som till slut gick.
 
Skulle handlat bregott men det hann jag inte o glömdes sen bort. Nu orkar jag inte ta mig/oss inåt för det o karln jobbar eftermiddag.
Jag gör mig en omelett till kvällsmat.
 
 

Tisdags morgon

 
börjar med kaffe som vanligt, idag i min nya stora kopp. Älskar stora koppar. Dessa köpte jag 10 kr st på lågprismagasinet i Nora i Söndags.
 
 

.....


Kost och motion

Har ätit sån jäkla god mat idag och jag kan i hela världen inte förstå varför jag inte äter lax mer(jo för mathias gillar det inte)
 
Lax med broccoligratäng( jag gillar inte broccoli) men denna med västerbottenost på är suveränt gott). och en enkel fräsch sallad till:)
 
 
Har varit ute på förmiddags promenad då solen var framme och det var varmt men nu är det rena skitvädret ute.
Olivia älskar detta, få gå omkring i gräset,plocka gräs,blommor och pinnar,små sjunga och prata.
Dessa promenadvägar vid oss innebär en del backar. Puh

Måndag morgon

Helt otroligt så hade Olivia sovit till halv 12 igår i Björksjön. halv 12???
Hon hade hållt på hela Lördagen ute, kollat djuren och gått gått gått. Ville bada med hundarna i sjön.
 
Kl är nu tio i 8 och det är tyst än. Måndag morgon.
Vill ha sommarvärme nu,ta fram poolen och bara kunna vara ute hela dagen men denna vecka visade en hel del regn.
 
Frukost dags, steker ägg och bacon:)

Mamma

Hemma från Nora och Mamma.
Sandra,jag och Elly åkte med Erik in igår lunchtid, tog då direkt en fika med mamma. Sen hem och kollade hockeyn och lagade till hemmagjord pizza. När den var slut så gick jag och Sandra ut på uteservering och
tog en öl/glas vin. Solen gassade verkligen=) Innan 9 var vi tillbaka hos mamma för att se Eurovision. Men det var svårt att hålla ögonen öppna, vi som oftast lägger oss innan kl 10 varje kväll(även helger) haha. Men vi såg klart och stupade sen i säng och vi tyckte att rätt land vann:) Idag har vi träffat hea o hennes barn vid lekparken,fikat o snackat. Annars en riktig softardag.
Nu är jag hemma med mina hjärtan.
Har saknat Olivia som sjutton.
Tycker hon växer så varje gång jag är ifrån henne såhär.
 

Barnlediga

Förstår er som har heltidsjobb och det här att hinna blogga. :P
 
Nu har Olivia åkt till sin Farmor och Farfar i Björksjön över helgen.
Jag och Mathias har precis grillat o vettesjutton vad man ska hittpå. Antingen lets dance,sova eller en öl med sis.
 
Gristrött!!
 
Fy farao vad jag älskar denna goa tjej!
 
Hemmagjord potatissallad,fläskfile och vitlöksbaguetter

Har

just nu Elly här och kusinerna härjar bött.
Jagar varandra,badat och ätit glass.
 

Kul

när man tittar i sitt älskade fotoalbum från olika tider i livet=) Blir alldeles tårögd. Från skoltiden,Mathias,vänner,fester och Oslo!
En gång i tiden(förutom ljus när jag var liten) så färgade jag håret blont hela tiden. hur kunde jag?!
och använde tonvis med puder för att dölja ungdomsacnen!
90 kg blä
 
Jag och Carro på nån exklusiv krog i Oslo,drickandes champagne or something=) Roligaste tiden i mitt liv!
 
Tjockis annsso igen med min snygga smala hunk från 2004. Så här ser inte läget ut idag hahah
 

Egentid

med bella tycker jag är super mysigt. Som Fredrik Sten sa på nyhetsmorgon för ett tag sen att det är jätte viktigt att gå ut med hunden på promenader UTAN barnvagen ibland. För oss är det olika från dag till dag men hon får helt klart uppmärksamhet av oss alla 3 :) ibland känner hon sig utanför men då säger hon till genom att mysa in sig :)
Imorse lämnade vi av Olivia på dagis, gick till butiken och hem, var ute i 2 timmar. Passade på att bada en sväng också:)
 

Eftermiddags fika!

Vi tog en tur till Saxhyttan där Jessica och Jim bor med sina barn. Hon hade bakat tårta så det fick bli goofika=)
Barnen lekte. Det var en trevlig eftermiddag som definitivt ska göras igen=)

Snäll snälla

 Kan vi få vara friska nu??! Inget har hänt på daaaagar nu! Visserligen har min mage inte riktigt kommut igång o har knappt aptit. Men Olivia fick äntligen gå till dagis idag. Vi tog en lång promenad in så Bella fick gå av sig.
Lite gråt/gnäll blev det vid lämning men hon var nyvaken och så är det ett tag sen hon var där.
Håller nu på och tvättar sängkläder och handdukar samtidigt som musiken är igång. Inget kaffe än(fast jag är riktigt sugen på en kopp)! verum fil,cola,smörgåsrån och mörkt bröd funkar just nu för magen.
 
I eftermiddag ska vi kanske iväg till Jessica och Jim och hälsa på. Får barnen leka av sig. :)
 
Denna vecka jobbar jag Torsdag dag och Fredag förmiddag.
Och i helgen är det ju både Lets dance och Eurovision va:)

Äntligen

börjar gumman bli sitt vanliga jag igen. Självständig,lekfull tjej som ständigt är på nya äventyr i huset och på gården.
Men jag mår illa, kan knappt äta nåt och ont i magen.
 
Skrev för ett tag sen att jag har problem med "menssmärtor där nere". Varit ner hit till läkaren som undersökt min livmoder,känt o klämt, inga fel där inte o trodde det var nåt ibs relaterat. Ok jag litar på henne tänkte jag. Det försvann ett tag och har nu återkommit. Molande tryckande till riktig jäkla mensvärk. Så jag ringde till kga kvinnokliniken och ville ha råd. Då jag inte har oregelbunden mens,blodiga flytningar så tyckte hon inte att det kunde vara nåt "fel" där nertill. Då skulle jag även haft en mer intensiv smärta hela tiden, o sa även hon att det lät mer som det kommer från mag och tarmkanalen. Ok, Men jag bokade en tid för ultraljud iallafall och kan sen(om det inte visar något) utesluta det och gå vidare. Ibs låter ganska troligt då min mage sen lääänge tillbaka krånglat,lider av spänningshuvudvärk o trötthet. Kronisk smärta från underlivet beskrivs det, ohh ja det kan man kalla det. Men ingen som skriver att det känns som en förbannat hemsk mensvärk!
Så på Tisdag åker vi in och checkar läget(passar på att besikta bilen på samma gång).
 
Titt på den här, ostbågsfian! Norpa åt sig!
 
Duktig och kan peka ut alla djuren rätt=)

Helgens bilder

Trots magsjuka och gnällighet har jag tagit lite helgbilder i solen=)
Blandad kost=)
 
Bella vill också sola!=)
 
Enda fördelen med magsjuka är viktnedgång. På nästan 2 kg nu. Men dem går man ju upp lika fort igen!
 

Min tur

Det har varit en jobbig vecka med magsjuka och feber. Först åkte Olivia på det och är fortsatt inte helt i form, gnällig och trött. Igår var det min tur, eller rättare sagt inatt. Hade känt mig konstig hela dagen igår, illamående,svag och trött. Och inatt kom feberfrossan och ett hemskt illamående. Men hade "bara" 37.7 som högst(ligger annars låg 36) sen har det sjunkit och har legat kring 37,3 idag så jag känner mig så trött och blir svag så fort jag gör nåt litet. Var ju bara tvungen att dammsuga efter Bella men det skulle jag inte gjort, andfådd som bara den.Och en hel del toabesök of course men nu är det ett tag sen och jag fick behålla chokladbiten jag åt. Konstigt nog så är det godis jag är sugen på. Mathias säger att det är nog inte magsjuka jag har utan maten vi åt igår(kycklingtallrik). Men vore konstigt om det inte var det då Sandra och hela högen har/haft det.
 
Ingen grillfest här inte...=// Vi var så taggade, att träffa folk,äta gott, bli barnfria. Har som sagt varit en tuff vecka så det hade suttit så himla bra den här kvällen. Istället försöker vi underhålla en väldigt gnällig tjej och hoppas på att den här dagen ska gå fort. Hoppas på att man orkar se en film ikväll istället. Suck!
 
 

Frukost!

Första frukosten ute:)

<3

Gummorna:):)
 
När man kollar tillbaka på kort från bebistiden så ser jag vad lik Mathias hon var. Men alla har redan från födseln sagt olika.
 
 
Fredag och frukostdags, Mathias och Olivia var uppe en sväng men gick o la sig igen. tröttisar! Det har hon fått efter han! Ska fixa frukost ute på altan idag tror jag. Gött gött

Torsdag

Ja nog känns det som att det skulle kunna börja åska och regna. Mysigt för ikväll blir det hockey och pizza :)
 
Skruttis blir bättre för varje dag men är smågnällig och hostig. Förkylningen har hon haft i veckor och inget man direkt tänker på längre.
 
Tycker om att plocka blommor.

Skruttan

mår bättre, men lite slö emellanåt. Ingen aptit men festis går ner:)
Tog en promenad inåt idag, träffade syster och lekte i parken. Men griniga ungar allihopa haha
 
 

Tisdag

Olivia har legat däckat i princip hela dagen i feber.
Jag har legat i solstolen jag, hunnit fila fötterna, varit ner till sjön med bella så hon fick bada.
Detta kort var från igår,magsjuka men pigg(provade ge tomatsoppa).
Idag är hon totalt utmattad=/
 
trött bella efter bad och promenad!
 
Riktigt sommarväder idag.
Jäkla bin och hummlor och allt småskit som följer med bara!:)

Där kom det

Den hemska äckliga magsjukan! Vaknade som vanligt runt 7 tiden av en pratande/sjungande tjej. Gick in och kände en bajsdoft. Jaha har du bajsat direkt på morgonen sa jag. Men sen såg jag lite fläckar här och där i sängen(fortfarande små mörkt i rummet). Tittade i blöjan och däri var inget. Jaha MAGSJUKAN! Hade då fått sms från syster som skrev att hennes barn låg i det=/
Det fick bli en morgondusch för gumman. Sedan fick hon morgonvälling som vanligt men det kom upp allt på en gång! Vid lunchtid åt hon lite soppa och rån, men det sket hon nog ur sig här för en stund sen.
Fick en banan till eftermiddags mellis och det ska ju vara lite stoppande.
Ikväll får det nog bli majsvälling istället för fullkornsvälling!
 
Torka torka,duscha duscha. Önskar att Mathias jobbat förmiddag idag. Men sen tänker jag på dem som har flera barn eller bebisar att ta hand om när sånt här händer. Ett barn är ingenting om man tänker så.
Första magsjukan för Olivia(sist låg jag och Mathias i vinterkräksjukan).
 
Tycker det luktar magsjukan överallt och om oss trots duschar och städning. Skulle vilja sprita av hela huset men det äger jag inget.
 
Nu tar vi en nypa luft i solen=) trots detta så har jag en gladd och pigg tjej här.
Kram

En utedag

I solen..... har hunnit med att bara få sitta i solstolen och njutit medan skruttis sovit 2 ggr idag till och med. Tar på krafterna att vara ute en hel dag. Vi har en stor gård att utforska.=)
 
Mellis(banan,apelsin och ett kex)
En ny grej som blev populär(allt med vatten är populärt)
 
Mamman har hunnit och solat lite:)
 
Rensat har vi också gjort.
 
Boken får följa med överallt där det pekas och frågas vad dä och dä är.
 
Grillat blev det, what else.

Våran Lördag

Medan pappan har varit på vägarna här omkring och städat i diken osv så har jag och lillan myst inne(till en början), fikat lite. Sedan gick vi ut i stormen=/

Det finns ALLTID något att göra ute oavsett väder...
 
 
 

Zumba

Har precis kört ett intensivt 20 minuters zumbapass, det räcker gott o väl ha ha. Svettig som FAN!
Tänk OM man kunde vara nöjd med hela sin kropp! tycker inte min rumpa eller mina lår är jätte tjocka utan det är överkroppen jag inte är nöjd med, bredaxlad o armarna ska vi inte prata om som ni ser.
Känslan efter ett träningspass är så jädrans härlig, tänk om man kunde fortsätta istället för att vara en periodare!

Fredag

Vi tog en promenad till min pappa idag och fikade.
När Mathias slutade jobbet så drog han och handlade och nu väntar vi på maten(vrålhungriga).
Inatt ska jag jobba(kanske är tur då karln ska se hockey! haha. Nej da, det kan jag allt kolla på jag med.
 

Fredag

Idag är det den 3e. Olivia blir alltså 16 månader idag. Dags för ett syskon snart kanske ni tänker?
Men nä. Av flera anledningar. Har säkert skrivit det förut men den här gången vill jag ha ett jobb innan nästa unge men helt ärligt vet jag inte om jag är sugen på ett barn till. Mest för att förlossningen satte sina spår. Men också för att jag tycker det räcker som det är. Men klart att ett syskon hade varit mysigt och bra för henne. You never know.
 
Fredag. Sol tack!
Ska ut och jobba inatt och imorgon blir det nog en städdag här ute på vägarna vid kullberget.
 
1 vecka gammal

tjolahopp

Efter att jag lämnat gumman på dagis så drog jag upp till Pappa och tog en kaffe/åt lunch och fikade idag.
Väl hemma efter kl 2 så åt Mathias och jag glass ute och lillan lekte.
Nu är vi inne och ska duscha snart. Annars ser vi fram emot Lets Dance som idag är på en Torsdag vilket inte gör mig nånting alls för imorgon jobbar jag natt så det kommer jag säkert missa.
Maten idag blir kycklingklubbor och baguetter!
Hej!

Potato

Har precis njutit av en god middag som idag bestod av bakpotatis med smaksatt Creme Fraiche,riven ost och bacon.
Äter det alldeles för sällan. Billig och god mat:) kanske inte smalmat men vad fan! Haha
 
Är sjukt trött. Blir film och i säng tidigt!LÄNGTAR!

Grillning och brasa

Jag drack bara 4 öl igår men känner mig små bakis=/ Natten har varit jobbig, svårt att sova och känt mig små febrig. Hoppas det inte är nåt på g, att det är frossa or something sen vi var ute igår kväll. Grillning och vår egen brasa. Jag gick in halv 10. då var det godnatt för mig.
Halv 3 "ramlade" karln in.!!! Jisses!
 
 
Ska strax cykla ner till jobbet för ett pass mellan 8-14.30. Sen hemåt och förhoppningsvis SOLA och äta gott=)
Ciao

RSS 2.0