Snorigt men ett glatt barn


En dyster Tisdag

 
Lika glad för det!

Inge mer lchf

Jag eller rättare sagt VI har börjat med lite kolhydrater igen, men vi minskar på det rejält.
Lchf är inget för mig, pasta kan jag hålla mig ifrån egentligen men potatis är ju så gött, igår tog jag 2 små till maten jag gjorde. Stekte köttbullar med fetaost i och gullök, sen la jag dem i en form, hällde över en sås gjord på krossade tomater och vispgrädde,riven ost på och in i ugn. Till det potatis och morötter och broccoli.
 
Har tänkt att mäta mig om nån dag, vågen visar exakt samma som när vi startade.
 
 

Tur till Björksjön

Olivia är inte kry idag, förkylning,hosta och lite små varm, trots det har hon lekt och ätit blåbärs paj hos sin Farmor och Farfar.
 
 
 
Så här blev lampan i tvrummet. Syns kanske dåligt.
 

Tokunge

Gissa vad hon har??
 
 
 
Ja min hårborste som hon doppar i toan!Härligt!

Köp

Vi fann en säng på Mio i Fredags, en relax för 10 000(rea), jätte skön! Så den får det nog bli fast från Örebro(närmre och dessutom ska vi in på byggmax och köpa golv till sovrummet, är ju sånt bra pris på bygget!
 
Vi fann också en soffa, en större mörkare divan för 8000 så kanske kanske får det bli en sån också!haha.
Ska räkna lite i veckan nu!
 
Annars hittade vi lite små fynd i Karlstad, sandsett till lillan, 12 bollar till bella, stjärtlapp och sittunderlägg till den 9e:), kläder till henne och ett par jeans till Elly slängde jag med, sängsett till gumman och pippi väska.
 
Och hörrni, vilken enorm skillnad det är, känslan,atmosfären,folket i Karlstad mot Örebro, jag älskar att gå på Karlstad gator vilket jag inte gör i Örebro!
 
 
Föresten, igår sa mamma; ser ut som du tunnat ur. Har du det?  Nja, syns inte på vågen sa jag men lchf kanske har gjort sitt till en början?! Kanske skulle fortsätta ändå så gott det går iallafall, eller gå in på GI där vi faktiskt får äta lite kolhydrater? Tycker det är så gott till en viss mat, äter jag köttfärsås så vill jag gärna ha spagettin men kör jag ex kycklingfile så duger det fint med en sallad bara.
 
Kram
 
 

Hotell övernattning

Karlstad i bilder..
 
 
Måste också tacka Jennifer och Christer för den goda maten och hemmagjorda glassen de bjöd oss på:):)
 
Väl hemma har vi fikat och ätit tacopaj med mamma. Nu ska hon snart ta bussen hem och vi ska bänka ner oss till serien och äta chips=)
 
 
 
Sånna här "utflykter" måste göras ofta för fy fan vad skönt det är att komma hemifrån. Känns inte som jag gör annat än att torka och torka,plocka osv..
 
kram

Vackert


På gården

 

Köp galen

Ja, det ligger 10 plagg på HM i varukorgen, 2 plagg på nelly och 2 på Gina,. Sen massor på rean på bubbleroom men jag har inte råd. Jag handlade upp mina sista "fickpengar" hos frisören idag.
Inte nog med det så fick jag sjukt mycket inspiration till hemmet när jag läste tidningar hos frisören. Ojojoj.
Nu kommer lönen in på Fredag men dem kommer gå åt till lampor. Ja ni läste rätt. Äger nästan inga lampor i hemmet. Ikea har inge fina. Mio har men dyra så vi får väl se vad det blir.
Karlstad blir det iallafall på Fredag med hjärtat.
Bo på hotell,äta gofrukost,sova en hel natt(fast det händer ofta), gå på bio(se Tom cruise nya), o äta mat hos bästa Jennifer och Christer som ska bjuda på gott <3
Mamma kommer hit och är barnvakt! Lillan är fortsatt skeptiskt till henne så vi får se hur detta går. Finns 2 människor som Olivia INTE är rädd för och gråter för och det är hennes Farmor och så Sandra. Dem går hur bra som helst.
 
Jag var till frisören imorse, kl 9 hade jag tid, guuuudomligt skönt jag som ÄLSKAR när folk håller på med mitt hår. Speciellt när hon skulle skölja ur håret, värsta hårmassagen. Fint och fräscht blev det.
 
Fryser som fan, har satt på mig sockor och fleece tröja och gjort mig en kopp te.
 
Kramis

Måndag och Tisdags göra

Igår
tränades det med skor
 
 
Vi var även ute på tur. Titta på Bella som härjar!
 
 
 
Idag har vi varit hos sandra o lekt med barnen.
Äts makaroner och köttfärsås, alltid en favorit. :)
 
Här leks det för fullt
 
Någon som älskar att titta på tv.

Måndag

Det har varit en lugn natt på jobbet. Därav skiter jag i att sova nu hemma utan lägger mig tidigt ikväll istället.
Halv 8 befann jag mig i skogen här uppe och då var det relativt ljus så det går framåt:)
Kan vi inte spola fram till åtminstonde Mars månad? Vill börja cykla, slippa termobrallorna,hänga på gården med en stor kopp kaffe, se lillan gå/springa nyfiket omkring och pilla på saker. Längtar ihjäl mig efter våren! Och april månad är en bra månad för då fyller ju jag men jag blir hela 27 år i år. Det är inte klokt.
 
Föreste, jag läser upp mot 10 bloggar(eller brukade) men över hälften av dessa personer skriver inte längre =/ Tips på andra bloggar?kändisar som ikke kändisar? Älskar bloggar.
Just nu är jag inne på aupair bloggar från USA.
 
 
Ciao

Våran Söndag i bilder

Nu börjas det.
 
Plättar till lunch. Min unge sa gott gott gott hela tiden och smackade! ha ha
 
Vi drog till syster och fikade. Jag hade bakat kladdkakemuffins med grädde och blåbär.
 
För min del blir det jobb inatt! Hej!

Maaaaaaaaaaat

Och här har vi en tjej som ÄLSKAR yoghurt.
 
Och allt annat med, hon skulle kunna äta nånting varje timme!

Beautiful

Vacker kall dag.
Tänkte först inte gå ut men efter att ha klätt mig ordentligt och klivit utanför dörren var det jätte skönt med den friska luften.
Lillan skulle sova så vi passade på att ta en tur ner till isen och ta lite fina kort, jag med min sketna mobilkamera och Mathias med sin systemkamera :=)
 
 

Vikten

Tänkte bara tala om hur vi ligger till med vikten. Vi vägde oss 2 veckor efter att vi börjat med lchf, jag hade inte gått ner ett gram medan min sambo gått ner 2 kg. Störd jag blev!
Men sen blev vi sjuka nu och åt inget på typ 2 dagar och igår mumsade vi pizza och choklad så nu struntar vi i lchf under helgen.
 
Mathias första delmål är att ta sig ner till 110. tror det kan gå bara han struntar i ölen nu, kommer att ha en fest den 9e februari med vårat gäng, pulkaåkning och grilla korv här hos oss så då får han i sig öl MEN det är också enda gången.
 
Och som för mig kan det kanske vara svårt, har inte super super mycket att gå ner egentligen, dem få jag vill få bort kan vara riktigt svåra och därför ta tid. Har därför mätt mig istället så jag får kanske gå efter det!
BORDE träna å gym och satsa på att bli fastare istället. Magen is still slapp efter graviditet!!
 
Annars?? jag längtar sjukt mycket efter våren, få känna den här varma goa vårsolen mot ansiktet, ta långa geggiga promenader,dricka kaffe i solen,bara vara ute mer och slippa frysa. Men jag hoppas det blir en normal vår och att det inte blir för varmt för fort. Vill ha en toppen sommar, funderar redan nu hur jag ska göra med jobbet, Mathias kommer ha sina 4 veckors semester men även hoppa på pappaledigheten redan i slutet på Juni brukar det bli när jag ska jobba ( ja fortfarande sommarvikarie) vill ha semester ju!! kanske jag tar en veckas semester och bara är med familjen men å andra sidan brukar det bli så pass bra scheman med långa luckor så att säga att man faktiskt hinner med att göra saker. 
 
Uppdrag denna morgon; sitta på ellos och kika efter skor/sportsko/sandal till tjejen. O dricka kaffe, gudomligt smakade det efter 2 dagars uppehåll från det!
 
Ciao

Evigheter

Ja nu är det väl länge sen jag skrev men har faktiskt inte haft nåt att skriva om.
Och nu ligger vi sjuka, jag och Mathias. Började igår med spya och skit, gick över fort men sen låg vi kvällen och natten med feber. På bättringsvägen nu.
Lillan har klarat sig. ÄN...
 

Ute "lek" !?

 
 
Nja, blir mest promenader men att få sitta och titta på bella är roligt. :) Skorna gillas inte och vill heller inte gå!

Uppdatering

Jag försöker hela tiden uppdatera mig genom att läsa bloggar, se matrecept,träning osv om LCHF för då kommer mitt tänkande och motivation igång igen. Mellan dessa stunder tänker jag; nej nu tänker jag äta nåt skit eller idag orkar jag inte träna. Inte bra alltså. 
 
Med dessa påläsningar ger mig styrkan till att fortsätta.
Har kört varannan dag jogging/intervall träning. Bort mot sopstation, förbi toyota och upp på basvägen och in i skogen och hem. Tar 1 timme. Känslan efteråt är så skön.
När jag inte kör dessa turer så går jag bara andra vägar fast kanske mellan 30-40 min istället- Och övningar hemma.
 
Jag borde verkligen satsa på både viktnedgång men även styrka.
 
 

Tillbaka och nu

Jag tänker hela tiden hur det känns att gå ner i vikt, ett antal kg alltså men sen kommer jag på att den utmaningen har jag redan fått i livet. När jag träffade mannen i mitt liv 2004 så var jag smal, smalare än nu, men gick då upp 20 kg på väldigt kort tid, efter några år och det tog slut emellan så bestämde jag mig att ta tag i det, med raska promenader och friskis några gånger i veckan så gick jag ner dessa 20 igen.
 
Nu pendlar jag mellan 73-75, vill ner till 68-70 så det är inte många men envisa kilon kvar. Jag är långt ifrån nöjd MEN för att ha varit gravid och fött barn så skulle man kunna säga att jag är inte jätte obekväm i min kropp, lita fastare här och där så ;)
 
Äckliga 90 kg
 
NU

it feels good

Detta med kost och motion.
Första helgen utan öl för Mathias o han känner sig lättare, både fysiskt och psykiskt.
visst, 1 års kalaset var ju i lördags och det slank ner tårtbit o kaka men som vi sagt, vi tänker inte köra stenhårt, utan han ska skippa öl och kolhydrater och jag kolhydrater o mer motion och det har nu funkat fint i ca 1 vecka. :P Jag hoppas vi orkar 1 månad iallafall haha, bara för att se på vågen om det sker nåt.
 
Måndag idag, karln jobbar efterm. oGILLA- vill ha han hemma med oss.
Ska bege oss ut på pulkan i eftermiddag, träna med skor ska det också göras. Idag kröp hon med dem o tänkte inte på att hon hade de på sig. Tills hon till slut kom på det och började gnälla.
Nån vacker dag går hon med dem!
 
På tal om vacker dag så längtar jag till våren!
O februari får gärna komma före =) då blir det grilla korv/åka pulka här hos oss med gänget;)
 
kram

Skor=nej!

Min tjej vill absolut inte gå med skor, inte inne och inte ute. Hon blir stel som en pinne!
 

1 års kalaset

Första sittningen är nu klar vilket var min familj. Gofika och bra presenter blev det. Har stoppat lillan i säng och jag har städat undan och lagt ner mig en stund.
kl 3 kommer Mathias familj.
 
 
 
 
 

Bus i ögonen


Du&jag

 
 
 

Första födelsedagen

Det är den 3e Januari idag vilket innebär att för 1 år sen den här tiden låg jag och hade svinont, tårarna sprutade och jag var totalt utmattad inne på bb. vattnet gick på natten den 2a, men inga värkar alls, trots det åkte vi in då dem säger att man alltid ska komma in för undersökning när vattnet går. En ynka cm var jag öppen så det var bara o börja traska omkring inne på sjukhuset. Mot efterm/kvällen började det hända saker och på natten tog jag 2 lååååånga bad som var så skönt, trots att jag var "drogad" och borta och hade sjukt ont. Efter dem baden började det hända saker, jag tog inge lustgas eller nåt vilket jag borde gjort, när jag väl var öppen 9 så "tvingade" bm på mig ryggbedövning så jag skulle orka. Så vila några tim sen var det dags för krystvärkarna som höll på i 2 timmar, jag sov emellan dem(5 min ca), det var den äckligaste vidrigaste känslan jag varit med om!!! i olika ställningar befann jag mig i dessa 2 timmar. Till slut ploppade hon ut som man säger, vår alldeles egna OSS. Våran Olivia som varit älskad sen första sekund.
 
 
 
 
 
 
 
Du är nu 1 helt år och det händer saker hela tiden så det är skrämmande. Och kul förstås=)
 
 

Vårt nyår

Spenderades i huset hos oss. Mickan och Samuel kom och vi lagade mat tillsammans.
 
 
 
 

    
 
Förätt, toast med gegga på!;)
Varmrätt; oxfile,potatisgratäng,egen beasås och festaostsallad, dessert; kladdkaka med grädde och bär m kaffe.
 
O massa snacks!!
 
Ja herregud vad tiden gick fort igår. i pratade, spelade plump, försökte åka sopsäck på gården, spelade fia m knuff. Avslutade kvällen 2 inatt för då kände jag att nu måste jag i säng!
 
Tack ni alla!

RSS 2.0